Majský okradol tisícky ľudí, no jeho majetok nezhabali. Ako je to možné?
23 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Kauza s Jozefom Majským sa ťahá už roky. To, že pripravil o celoživotné úspory množstvo Slovákov zrejme našim súdom neprekáža. Za podvod mu ani neprepadol majetok. Majský, ktorý aktuálne požiadal o podmienečné prepustenie, sa zrejme začiatkom mája dostane predčasne na slobodu, píše portál HN.





Hoci sa roky netajil honosným životným štýlom, peňažnému trestu sa šikovne vyhol. Môže sa vrátiť do luxusného sídla v hlavnom meste, keďže na liste vlastníctva stále svieti jeho meno. Kde sa stala chyba?
Nezaplatil ani pokutu

Ako je to už roky na Slovensku bežné, majetok už dávno vlastnia Majského deti. Firmy pritom majú hodnotu niekoľko desiatok miliónov eur. Majský, obžalovaný spolu s Dávidom Brtvom a Patrikom Pachingerom za jeden z najväčších podvodov, pri ktorom zmizlo pol miliardy eur, však na rozdiel od svojich spolupáchateľov nezaplatil ani len peňažný trest 5-tisíc eur.

Senát Špecializovaného trestného súdu pred šiestimi rokmi rozhodol, že Majský si má za megapodvod posedieť vo väzení deväť rokov. Jeho odvolanie bolo zamietnuté, no veľkopodnikateľ sa vyparil. Napokon ho zadržali v pražskej nemocnici.

Ako občan ČR si napokon odpykáva trest u našich susedov.

Hlina: "Vašečka robí platené prednášky o šťastnom manželstve, hoci má sestry rozvedené. Toto farizejstvo ničí"
Poslanec Richard Vašečka patrí ku konzervatívcom nonplus ultra. V minulosti mal spory s expredsedom KDH Alojzom Hlinom, okrem iného aj o pravosť viery. Spor, ako sa zdá, neskončil. Hlina si všimol, že Vašečka usporadúva platené prednášky o... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Michal Filek

Vraj nevlastní nič

Zaplatiť finančnú pokutu nemusel, súd to odôvodnil tým, že Majský je dôchodca a nevlastní žiaden majetok. Je len poberateľom dôchodku.

„Nepoznám bližšie ten prípad z toho hľadiska ale trest prepadnutia majetku môžete uložiť iba na majetok obžalovaného, ktorý mu vlastnícky patrí v čase rozhodovania súdu,“ upresnil pre HN bratislavský sudca Krajského súdu Peter Šamko.

Hoci samotný Majský oficiálne už žiadne firmy nevlastní, jeho potomkovia sú majiteľmi viacerých bonitných firiem a jej členom patrí po celom Slovensku množstvo nehnuteľností.

Rusi prešli vakcínou Američanom cez nos, tak sa rýchlo musí vytvoriť konflikt, tvrdí Lipták
Pri afére vyhostenia troch ruských diplomatov zo Slovenska pomaly zaniká tá s ruskou vakcínou Sputnik V. Kontroverzný lekár Peter Lipták ale na Sputnik evidentne nezabudol, pretože sa k nemu vracia vo svojom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


O to viac prekvapí aktuálna informácia z katastra nehnuteľnosti, podľa ktorej meno Jozef Majský stále svieti pri známej nehnuteľnosti Sipoxu na Červeňovej ulici. Ako jediný vlastník je tam uvedený práve spomínaný „nemajetný“ dôchodca.

Krajská prokuratúra v Košiciach už na konci roku 2002 tento majetok Majského zaistila a následne od roku 2004 je uvedená vila aj s pozemkami ako predmet exekúcie. No už sedemnásť rokov nebola zrealizovaná! To Majskému nebráni v tom, aby v luxusnej vile strávil chudobný dôchodca posledné roky.

Občan šiel na úrad bez respirátora - napadol ho samotný policajný prezident! VIDEO
Pán Jakub Z. sa chcel zúčastniť výberového konania v budove banskobystrickej Finančnej správy. Keďže nemal nasadený respirátor, prítomní zamestnanci sa ho pokúsili vykázať. Do roztržky sa znenazdajky zapojil úradujúci prezident Policajného zboru,... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný