Žaloba na Zemana? Podozrivá iniciatíva chce pozbaviť súčasného prezidenta úradu!
21 | 04 | 2021 I René Skalný

Od oživenia kauzy výbuchu muničného skladu vo Vrběticiach spoločenská situácia v Česku eskaluje. Nová iniciatíva Zastavme velezradu zverejnila akýsi "hanopis". Má poslúžiť ako obžaloba prezidenta Miloša Zemana. V atmosfére stupňujúcej sa protiruskej hystérie sa pamfletu chytili viaceré relevantné médiá.



Svetlený nápis na Pražskom hrade

Kompletné vyhlásenie organizácie Zastavme velezradu malo veľkolepý úvod. Anonymní aktivisti nápis "velezrada" najprv premietali priamo na Pražský hrad - sídlo českých kráľov a prezidentov. Vzápätí ich kontroverzné vyhlásenie zverejnilo hneď niekoľko  mienkotvorných médií.

Zarážajúce je, že anonymný hanopis obviňuje úradujúceho prezidenta z velezrady bez akýchkoľvek dôkazov a prosí parlament, aby konal. Napokon, posúďte sami. Prinášame ho v plnom znení:
Nečinnosť a velezrada

"Miloš Zeman sa behom výkonu funkcie prezidenta Českej republiky dopúšťa predovšetkým dvoch, striedajúcich sa typov konania: nečinnosti a velezrady. V uplynulých hodinách ich umne skĺbil dokopy.

Exprezident Klaus: "Vraciame sa do 50-tych rokov, vláda nás drží v strachu!"
Spochybňovať oficiálnu, aj keď pomerne nelogickú úlohu ruských agentov v kauze výbuchu v českých Vrběticiach sa nevypláca. V lepšom prípade môžete byť ľahko označený za konšpirátora, v tom horšom - priamo za nepriateľa republiky.... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | René Skalný


Velezrada je špecifickým ústavným deliktom, za ktorý môže byť stíhaný len prezident Českej republiky. Velezrada je definovaná ako ´konanie prezidenta republiky smerujúce proti zvrchovanosti a celistvosti republiky, rovnako aj proti jej demokratickému poriadku.´
Výzva parlamentu

Sankciou za velezradu môže byť len strata prezidentského úradu a spôsobilosti ju znova nadobudnúť. Dôkazy sa môžu zdať nepriame alebo nedostatočné, ale veríme, že je na čase, aby Parlament Českej republiky formou žaloby na prezidenta republiky predal posúdenie jeho činov na ústavný súd.

Útoky na spravodajské služby, snaha ponížiť ich čelných predstaviteľov aj služby ako celok, vyzrádzať a mariť výsledky vyšetrovania, zamestnávať ľudí bez bezpečnostných previerok s napojením na ruské štátne a spravodajské služby, protežovanie spoločnosti Rosatom v strategickej zákazke, podporovanie očkovania českých občanov neschválenou ruskou vakcínou Sputnik V, o ktorej kvalite panujú dôvodné pochybnosti

Belousovová: Čaputová z nás robí potenciálny cieľ zbraní
Zuzana Čaputová pozvala na návštevu Slovenska prezidenta USA Johna Bidena. Anna Belousovová to považuje za zradu. Napísala to na svojom facebooku. "Pani prezidentka nás jasne zaradila medzi nepriateľov Ruska a urobila z nás cieľ zbraní,"... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Michal Filek


- to všetko sú nepriame dôkazy toho, že Miloš Zeman koná v prospech Moskvy a na úkor krajiny, v ktorej vykonáva prezidentský mandát. Nehovoriac o tom, že fakticky zmenil obsadenie a riadi vládu Andreja Babiša, čím porušuje ústavný poriadok a demokratické princípy deľby moci.
Vraj medzinárodná toxicita

Ďalším z nepriamych dôkazov je jeho medzinárodná toxicita. Žiadny súdny štátnik s výnimkou bývalých satelitov Moskvy ho v posledných rokoch neprijal na štátnej návšteve.

Sú to všetko dôkazy nepriame, ale je ich toľko, že to len ťažko môže byť len prostá náhoda. Ako napísal biskup Václav Malý - prišla hodina pravdy Miloša Zemana. Jeho mlčanie vo chvíli odhalenia teroristického útoku na náš štát, naviac v úlohe najvyššieho veliteľa ozbrojených síl, je bez sporu jasnou odpoveďou.

Nielen nám, občanom, ktorí sme čakali jeho vyjadrenie na obranu našej krajiny, ale tiež jeho nadriadeným v Moskve. Miloš Zeman je agentom nepriateľskej krajiny, ktorá napadla Českú republiku a zabíjala českých občanov.

Je velezradcom a ako taký nemôže byť naďalej na čele štátu, ktorého občania ho zvolili. Prosíme parlament, aby konal a žaloval prezidenta republiky za velezradu. Zvyšok nech posúdi súd."
Anonym s nadštandardným priestorom v médiách

Takto sa končí vyhlásenie anonymnej iniciatívy, ktorá ma však evidentne nadštandardný priestor v médiách. Zdá sa, že spoločenská situácia v Českej republike bude aj sedem rokov od nešťastnej explózie stále výbušná.

Blaha: Vojská NATO sa rútia k Rusku a zrazu sa rieši výbuch spred siedmich rokov v ČR
Česko dnes žije vyhostením 18 ruských diplomatov. Spája ich s výbuchom v muničných skladoch na Morave. Brániť Rusov sa v statuse na sociálnej sieti rozhodol aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik ml