Ak je vláde pohodlnejšie dovážať potraviny, zrušte poľnohospodárstvo! Hnevá sa Becík
19 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zatvorením reštaurácií a stravovacích prevádzok sa dostali do problémov aj poľnohospodári, ktorí im dodávajú suroviny. Na túto zlú skutočnosť poukazuje i Branislav Becík, ktorý v statuse na sociálnej sieti kritizuje to, že našej vláde zrejme nezáleží na slovenskom vidieku a poľnohospodároch.


Branislav Becík nie je len starostom v obci na juhu Slovenska, ale aj synom exministra pôdohospodárstva Stanislava Becíka, ktorý bol vo funkcii za HZDS. Preslávil sa aj jazdou na voze ťahanom koňmi, ktorým na podporu nášho vidieka prešiel poriadny kus Slovenska. Branislav Becík sa tiež zasadzuje o to, aby vláda venovala viac pozornosti naším poľnohospodárom a, naopak, menej komodít, ktoré boli kedysi našou pýchou, dovážala zo zahraničia.
Nielenže dovážame z Francúzska bryndzu, ale pomaly nebudeme pestovať ani zemiaky

„Liptovské bryndzové halušky? Možno, ale z dovozových surovín... A to všetko len pre amaterizmus celého rezortu ministerstva pôdohospodárstva. S údivom som sledoval reportáž v televíznych novinách na JOJ. Tak už nielenže bryndzu dovážame z Francúzska, ale po novom to vyzerá tak, že už aj zemiaky na Slovensku nebude mať kto pestovať!“ píše hneď v úvode Becík a zároveň kladie niekoľko vláde nepríjemných otázok:

„Kde sú tie plané sľuby ministra pôdohospodárstva Mičovského o dôležitosti a podpore domácich poľnohospodárov? Kde sú tie jeho silácke reči, sľubovaná podpora a reformné plány k zvyšovaniu potravinovej sebestačnosti? To si naozaj donekonečna budeme sľubovať od priemyselných hál zahraničných investorov? A na raňajky budeme mať čo? Blatník z automobilky?“ kladie starosta vážne otázky najmä ministrovi  Jánovi Mičovskému.



„Pýtam sa preto, načo nám vládnu ľudia ktorým vôbec nezáleží na rozvoji tohto kľúčového rezortu? Načo nám vládnu ľudia, ktorým vôbec nezáleží na rozvoji vidieka a produkcii zdravých potravín pre svoj národ? Ak je pre našich vládnych predstaviteľov pohodlnejšia cesta, že sem aj naďalej bude zo zahraničia denne prúdiť 900 plne naložených kamiónov potravinami aj nášho pásma, tak som presvedčený, že tento rezort môže byť kľudne zrušený...,“ konštatuje na úplný záver statusu Branislav Becík.

Podporte ľudí, ktorí chcú začať podnikať pôžičkou s 0 % úrokom, vyzýva vládu Becík (VIDEO)
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa opäť stavia za národ. Vo videu na sociálnej sieti vyzýva vládu, aby ľuďom pomohla. A to poskytnutím pôžičky s nulovým úrokom, s ktorou by mohli začať podnikať. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik