Podporte ľudí, ktorí chcú začať podnikať pôžičkou s 0 % úrokom, vyzýva vládu Becík (VIDEO)
15 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa opäť stavia za národ. Vo videu na sociálnej sieti vyzýva vládu, aby ľuďom pomohla. A to poskytnutím pôžičky s nulovým úrokom, s ktorou by mohli začať podnikať.


Branislav Becík je jedným z mála slovenských starostov, ktorí sa vzopreli vláde Igora Matoviča a svojim občanom pomáha. Jeho kúpa lieku Ivermectin, ktorým aj za pomoci obvodnej lekárky vyliečili niekoľko desiatok ľudí z koronavírusu je už známa. Teraz sa zasadzuje o to, aby vláda ľuďom bez práce pomohla tým, že im poskytne bezúročné pôžičky aby mohli začať podnikať.
Bola by obrovská škoda premrhať ich chuť postaviť sa na vlastné nohy

„Koronou zasiahnuté obyvateľstvo je dnes na kolenách a podpora zo strany štátu je úplne nulová. Náš národ skutočne melie z posledného. Tento dopad pandémie, ako aj nezáujem zo strany vládnych predstaviteľov pomôcť národu bude pociťovať naše obyvateľstvo ešte dlhé mesiace,“ hovorí v úvode videa Becík. „Vplyvom zle nastavených opatrení, kedy u nás bohatli a stále bohatnú zahraničné nadnárodné spoločnosti a obchodné reťazce, museli mať naši živnostníci svoj biznis zatvorený.“ Konštatuje starosta Dvorov nad Žitavou. Aj preto prišlo mnoho Slovákov.

„Keďže ich zamestnávatelia museli prepustiť sú dnes, bohužiaľ, evidovaní na Úrade práce. Z vlastnej skúsenosti viem, že sa jedná o množstvo šikovných ľudí. Preto by bola obrovská škoda premrhať ich chuť postaviť sa na vlastné nohy. Aj keď majú naši občania záujem začať podnikať, nemôžu si to dovoliť. Nemôžu si dovoliť otvoriť vlastný biznis iba preto, že nemajú z čoho, pretože dlhé mesiace boli nútení žiť z vlastných úspor,“ hovorí zvýšeným hlasom Branislav Becík.



Navrhuje preto vládnym predstaviteľom, aby pomohli ľuďom aj inou formou, a to poskytnutím pôžičiek na štart a rozvoj svojho podnikania. „Aj napríklad 20-tisíc eur ako štartovací balíček z 0 % úrokom a podmienkou udržania svojho biznisu na dobu minimálne 24 mesiacov by bol veľkým lákadlom pre ťažko skúšaných Slovákov. A prínosom na oživenie slovenskej ekonomiky. Veď podobnú sumu by im za tento čas musel tak či tak vyplatiť Úrad práce v dávkach v nezamestnanosti. Som presvedčený, že takáto pomoc by bolo omnoho zmysluplnejšia a efektívnejšia,“ netají svoj názor starosta „rebel“.

Starosta Becík sa opäť chystá vzoprieť: „Ak vláda neotvorí malé prevádzky, ja to spravím! (VIDEO)
Slovenskí malí živnostníci pre svoje zatvorené prevádzky krachujú, veľké obchodné reťazce si, naopak, mädlia ruky z vysokých ziskov. Branislav Becík sa na to už nemôže pozerať a opäť sa chystá vypovedať staronovej vláde... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Výhovorky z úst vládnych predstaviteľov ako sa to nedá sú alibizmom

„Podporme preto ľudí, ktorí majú nielen schopnosť, ale aj chuť podnikať miesto toho, aby sedeli doma a čakali od štátu každomesačnú pomoc vo forme dávok. Podporme našich ľudí aby si udržali životný štandard, aby dokázali zabezpečiť kvalitnú budúcnosť svojim deťom a mali život na úrovni,“ vyzýva vládu Branislav Becík. Podľa neho rozvoj vidieka musí byť citeľný na každom kroku. „Výhovorky z úst vládnych predstaviteľov ako sa nedá, lebo korona, je pre mňa, čo vidí triezvo situáciu na Slovensku nie výhovorkou, ale skôr alibistickou frázou neschopnej vlády.“ Dodáva na samý záver vide Branislav Becík.

Becík: Jediná cesta, ako sa zbaviť tohto marazmu, ktorý u nás je, sú predčasné voľby (VIDEO)
Prezidentka vymenovala „novú“ vládu dnes, na Deň bláznov. Symbolické sa to pri jej zložení zdá aj starostovi Dvorov nad Žitavou Branislavovi Becíkovi, ktorý svoj názor na ňu vyjadril vo videu na sociálnej sieti. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik