Sú už dni Rada Baťa u extrémne pomstychtivého ministra financií Matoviča zrátané?
16 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Roztržky medzi Igorom Matovičom, Radom Baťom a jeho manželkou Zuzanou, šéfkou ŠÚKL, už trvajú niekoľko dní. Medzi chlapmi dokonca padali aj vulgarizmy hodné krčmového štamgasta. Teraz sa však črtá „očakávané“ rozuzlenie.


Rado Baťo pracuje na úrade, ktorý spadá po rezort financií, teda pod Igora Matoviča. Po nechutných hádkach, ktoré medzi oboma chlapmi vznikli, a tiež pri slovách Richarda Sulíka, že Matovič je extrémne pomstychtivý, vyvstáva otázka, či Baťo na pozícii zostane alebo dostane padáka. Na včerajšej, takmer dvojhodinovej tlačovej besede expremiér nenápadne naznačil, aký bude Baťov ďalší profesijný osud, uvádza portál ereport.sk.
To naozaj takúto komunikáciu považujete za normálnu?

Matovič počas tlačovky niekoľkokrát vyslovil meno Zuzany Baťovej. Podľa neho je hlavným vinníkom toho, že Slovensko má problémy s vakcínou Sputnik V. Riaditeľka a jej Štátny ústav na kontrolu liečiv (ŠÚKL) totiž tvrdia, že šarže Sputniku sa líšia podľa krajín. Slovenská sa údajne líšila od tej, o ktorej písal časopis Lancet. Okrem Baťovej však Matovič niekoľkokrát spomenul aj jej manžela, teda už svojho zamestnanca.

„Tu máte dnešný status tohto pána, manžela pani Baťovej, ženy, ktorá má na starosti posúdiť tú vakcínu. Do basy s Matovičom patria viacerí. To je dnešný status. Nikto z tých OĽaNO žebrákov na čele s Eduardom Hegerom si toto úplne kľúčové tvrdenie, na ktorom si psychopat Matovič postavil svoj útok na liekovú agentúru a vedcov, neoveril. Do tej basy by zďaleka nemal ísť Matovič sám. To naozaj toto, takúto komunikáciu považujete za normálnu?” Pýtal sa Matovič novinárov počas včerajšej tlačovky.

Baťo: Matovič patrí do basy. Nech ide do prdele rovno aj celá táto vláda!
Vojna medzi ministrom financií Igorom Matovičom a Radom Baťom pokračuje. Manžel riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzany Baťovej v statuse opäť ostro zaútočil na expremiéra, ktorému sa jeho riadky určite dobre čítať... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Momentálne je mojím podriadeným, verím, že dlho nezostane

Matovič sa obul do Baťa prvýkrát, keď ho zvozil, že sa on sám pustil na sociálnej sieti do štátnej tajomníčky ministerstva zdravotníctva. Matovič následne na to zverejnil na sociálnej sieti Baťovu SMS správu, v ktorej ho nazval psychopatickým hovnom. „Pani prezidentka, to naozaj považujete za normálnu takúto komunikáciu štátneho zamestnanca? Áno, momentálne to je môj podriadený. Verím, že nie dlho,” naznačil možné kroky voči Baťovi minister financií Matovič.

Myslel tým, že Baťove dni sú vo funkcii na sekcii Útvar hodnoty za peniaze zrátané? Baťo pred pár dňami v jednom zo statusov Matovičovi hrdinsky napísal. „Chceš ma vyhodiť z práce? Skús to.“

Matovič vs. Baťo - rozuzlenie: „Zbabelé psychopatické ho*no“ bude teraz šéfovať „hrdinovi“ brániacemu manželku
Približne pred mesiacom si vtedajší premiér Igor Matovič a úradník Ministerstva financií Radoslav Baťo skočili poriadne do vlasov. Ich divoká slovná prestrelka bude mať teraz nečakané, no o to zaujímavejšie rozuzlenie. Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik