Matovič vs. Baťo - rozuzlenie: „Zbabelé psychopatické ho*no“ bude teraz šéfovať „hrdinovi“ brániacemu manželku
06 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Približne pred mesiacom si vtedajší premiér Igor Matovič a úradník Ministerstva financií Radoslav Baťo skočili poriadne do vlasov. Ich divoká slovná prestrelka bude mať teraz nečakané, no o to zaujímavejšie rozuzlenie.


Všetko má na svedomí výmena postov medzi Igorom Matovičom a Eduardom Hegerom. Keďže šéf OĽaNO si sadne na stoličku slovenského financmajstra na starosti bude mať aj Baťu. Z dvoch kohútov sa teda stali kolegovia, informuje o tom aj portál 1.pluska.sk.
Nenápadný začiatok vojny, ktorá nabrala nečakaný vulgárny smer

Ostrý spor medzi premiérom a úradníkom spustil nákup ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V, ktorý sa nepáčil bývalému hovorcovi expremiérky Ivety Radičovej a poradcovi exprezidenta Andrfeja Kisku Radoslavovi Baťovi. Ten sa  na svojom facebookovom profile divil, ako môže vakcína prísť v kartónových škatuliach v batožinovom priestore vojenského lietadla. Svoj názor vyjadrila pod statusom aj štátna tajomníčka ministerstva zdravotníctva Jana Ježíková, ktorej Baťo nahnevane a nevkusne odkázal: „Obdivujem tvoju drzosť sa vôbec zapojiť do diskusie po tom, čo tam predvádzate. Takže zalez, odkiaľ si vyliezla.“

Na tieto pomerne drzé slová zareagoval vtedajší premiér Igor Matovič, ktorý sa cez svoj status Ježíkovej ospravedlnil. „Chcem sa týmto verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej za mimoriadne primitívne slová manžela riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzany Baťovej. Verím, že jej blízky rodinný vzťah sa žiadnym spôsobom neprejaví na postoji ŠÚKL k vakcíne Sputnik V,“ napísal Matovič prakticky okamžite po tom, ako sa Baťova manželka verejne ospravedlnila predsedníčke dozornej rady Európskej liekovej agentúry Christe Wirthumerovej-Hocheovej za vyjadrenia premiéra na jej adresu.

Matovič verzus Baťo: Takto to vyzerá, keď sociopat narazí na rovnakého, aký je on sám
Igorovi Matovičovi sa nestáva v živote často, že by narazil na podobne patologickú osobnosť, akou je on sám. Včera sa to však stalo. Napriek tomu, že premiér išiel podľa svojho zvyčajného scenára - kopnúť, ujsť a ísť žalovať, výsledok je iný.... Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Petra Demková

Baťovi bude teraz nečakane šéfovať to „zbabelé psychopatické ho*no“

Vtedy už spor medzi Matovičom a Baťom začal naberať nekontrolovateľné a brutálne obrátky. Baťo sa totiž zastal svojej manželky a vtedajšiemu premiérovi zaslal poriadne drsnú sms-ku: „Moju manželku si do huby neber, ty zbabelé psychopatické ho*no. Rado Baťo.” Protiúder Matoviča prišiel cez jeho obľúbenú sociálnu sieť. „Píše mi manžel šéfky ŠÚKL Zuzany Baťovej, zrejme, ako reakcia na predošlý status. Mimoriadne vysoká úroveň komunikácie,“ uviedol okrem iného premiér, na čo Baťo zareagoval tým, že zverejnil Matovičove telefónne číslo. To ale po pár hodinách zmazal priamo Facebook.

Bodku za celým doťahovaním sa malo dať trestné oznámenie, ktoré Baťo podal na expremiéra za to, že zverejnil jeho komentáre z neverejného profilu aj SMS. A tu vstupuje do celého prípadu osud, ktorý dvoch kohútov nečakane spojil. Zásluhu na tom má nedávna „rekonštrukcia“ vlády, počas ktorej sa premiérom stal Eduard Heger a na jeho stoličku ministra financií sa posadil Igor Matovič. Do jeho rezortu ale patrí aj Útvar hodnoty za peniaze, kde pracuje aj Rado Baťo. Zaujímavé teraz bude sledovať, ako sa celá situácia medzi novým ministrom a jemu podriadeným úradníkom bude po ich prestrelke vyvíjať.

Beňová sa zapojila do psychotickej prestrelky Matoviča s Baťom: Na koho je strane?
Niekdajší novinár Radoslav Baťo, ktorý robil poradcu prezidentovi Kiskovi, si vymieňa prostredníctvom Facebooku názory s premiérom Igorom Matovičom. Na prestrelku zareagovala europoslankyňa Monika Beňová, píše Plus jeden deň. Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Timotej Dudka

Ak by chcel Matovič vyhodiť Baťa z práce, mohol to spraviť cez Hegera

„Počas konfliktu to obaja páni prehnali. Radoslav Baťo sa dokonca uchýlil aj k vulgarizmom. Z jeho strany by teda bolo namieste sa ospravedlniť. Teraz, keď je konflikt ukončený, je na niečo také už neskoro. Ministerstvo financií je veľká inštitúcia, a tak sa Igor Matovič s Radoslavom Baťom nemusí počas svojho pôsobenia fyzicky stretnúť. Ak by sa mu chcel pomstiť, prostredníctvom Eduarda Hegara ho mohol vyhodiť už predtým,“ myslí si o spore politológ Tomáš Koziak.

Matovič ako ho (ne)poznáme. Chameleón v ľudskej podobe. Len aby sa nezabudlo (VIDEO)
Osobu Igora Matoviča netreba verejnosti vôbec predstavovať. V politike pôsobí už viac ako desať rokov. Niektoré jeho „výstrelky“ mu pripomenuli vo videu na facebookovom profile ľudia zo skupiny Matovičov cirkus. Čítať ďalej
03 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik