Súd v bavorskom Weilheime oslobodil dieťa od nosenia rúška v škole
15 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Okresný súd v hornobavorskom Weilheime oslobodil dieťa od nosenia rúška škole. V Nemecku ide už o druhý takýto rozsudok za posledné dni. Verdikt sa ale týka len spomínaného dieťaťa, informuje focus.de.


Súd v rozhodnutí nariadil vedeniu školy, že nesmie od dieťaťa požadovať, aby nosilo rúško v priestoroch školy. Ako oznámila hovorkyňa súdu, verdikt sa vzťahuje iba na tento konkrétny prípad (Az.2F 192/21).


Aj bavorské ministerstvo kultúry upozornilo, že ide o individuálne rozhodnutie, ktoré nemá dopad na existujúce opatrenia na ochranu pred infekciami na školách. Predpisy boli podľa ustálenej judikatúry klasifikované ako zákonné aj podľa bavorského Správneho súdu. Opatrenia, ako napríklad povinné nosenie rúška, preto v nezmenenej podobe platia pre všetkých učiteľov a žiakov.



Povinné nosenie rúška verzus ohrozenie blaha  dieťaťa

So žalobou sa na súd obrátili rodičia dieťaťa. Súdne konanie viedla sudkyňa, ktorá rozhodovala o možnom ohrození blaha dieťa povinným nosením rúška. Súd videl ohrozenie v  proticovidových predpisoch platných na škole.


Nebezpečná covidová politika väzní a zabíja detskú dušu (Christian Kreiss)
Komentár Christiana Kreissa (The Epoch Times) Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Sudkyňa sa odvolala aj na profesora Christofa Kuhbandnera z Univerzity v Regensburgu. Tento psychológ už v minulosti upozorňoval na možné negatívne vedľajšie účinky pre žiakov.



Súd: Dieťa nesmie byť izolované

Súd vo Weilheime tiež rozhodol, že dieťa nesmie byť kvôli rozsudku v triede izolované. V zásade sa však rozhodnutím súdu ani nerušia príslušné predpisy. Na takéto právne preskúmanie nemá spomínaný súd kompetenciu, prislúcha to správnym súdom.



AfD: Nezmyselné a škodlivé nariadenia

Aj vo Weimare v Durínsku už Okresný súd rozhodol proti povinnému noseniu rúška na dvoch školách. Durínske ministerstvo školstva v reakcii na rozhodnutie súdu vyslovilo vážne procesné pochybnosti. AFD v bavorskom krajinského snemu vyzvalo vládu, aby zmenila nariadenia, pretože sa už „dávno ukázali ako nezmyselné a škodlivé“.


Šokujúce slová lekára: Testovanie detí je niečo medzi nezmyslom a zločinom! (VIDEO)
Slovensko je vďaka Igorovi Matovičovi najtestovanejšou krajinou na svete. Jeho zásluhou sa testuje pre všetko a všade doslova hlava nehlava. A to dospelí aj deti. A práve na ich testovanie majú v odborníci vyhranený názor. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Trestné oznámenia na weimerského sudcu

Sudca Okresného súdu vo Weimare, ktorý vyniesol kontroverzný rozsudok k povinnému noseniu rúška na dvoch durínskych školách, sa teraz sám dostal do centra pozornosti justície. Na štátnu prokuratúru v Erfurte totiž prišlo na neho  niekoľko trestných oznámení,  informoval hovorca prokuratúry Hannes Grünseisen. Sudca čelí obvineniu, že svojím rozhodnutím „prekrúcal“ právo, uvádza focus.de.  Weimarský Okresný súd totiž zrušil povinné nosenie rúšok a testy na školách.


Aj Správny súd v Magdeburgu sa vyslovil proti povinnému testovaniu žiakov na koronavírus na školách.


Vláda SR čelí žalobe za "Zločiny proti ľudskosti a vojnové zločiny smerujúce voči vlastnému obyvateľstvu"
Podnet na Medzinárodný trestný súd v Haagu za vykonanie nepovolených medicínskych experimentov , podala skupina advokátov, vedcov, lekárov, zástupcov iných profesií a občianskych aktivistov. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Gabriel Matta