Nebezpečná covidová politika väzní a zabíja detskú dušu (Christian Kreiss)
14 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Christiana Kreissa (The Epoch Times)


V Bavorsku zdravotnícky úrad poslal 6-ročné dieťa do 14-dňovej karantény. Na rozhodnutí nič nezmenili ani dva negatívne antigénové testy. Psychológovia naliehavo varujú pred vážnymi následkami, ktoré majú koronaopatrenia na deti. Narastá počet depresií a úzkostných stavov.


Štrnásťdňová domáca izolácia napriek dvom negatívnym testom.

V bavorskom Ansbachu zdravotnícky úrad poslal  6-ročné dievčatko na dva týždne do domácej karantény. Pre rodinu malej Merle to bol traumatizujúci zážitok.

Ako píše v komentári Christian Kreiss, o prípade písali aj noviny Bild.  Dievčatko bolo v kontakte s kamarátkou, ktorej vyšiel pozitívny test na koronavírus. Následne na to zdravotnícky úrad v Ansbachu nariadil Merle 14-dňovú domácu izoláciu. Úrad si plnil len svoju povinnosť, ktorá mu vyplýva z bavorského zákona o ochrane pred infekčným  ochoreniami.

Podnet na Slovenskú republiku na medzinárodný súd, za celoplošné testovanie, je podaný! Skončia naši politici v base? 
„Dňa 12.4.2021 skupina advokátov, zástupcov rôznych profesií a občianskych aktivistov podala svoj podnet na Medzinárodný trestný súd za vykonanie nepovolených medicínskych experimentov na ľuďoch,“ informuje stránka... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Petra Demková


Prváčke urobili dvakrát domáci antigénový samotest, výsledok bol negatívny. Napriek tomu dieťa nesmelo opustiť svoju izbu. Úrad uviedol, že predčasné testovanie nie je možné a domáca karanténa skončí až vtedy, keď uplynie inkubačnú dobu pre ochorenie.
„To, čo politici teraz robia, je zabíjanie detskej duše.“

Podľa Christiana Kreissa bolo rozhodnutie úradu pre deväťčlennú rodinu tvrdou ranou. Otec malému dievčatku nevedel vysvetliť, prečo jej šesť súrodencov môže fungovať ako obyčajne, zatiaľ čo ono musí byť zavreté vo svojej izbe a izolované od okolia. Merle sa dokonca začala schovávať aj pred otcom, pretože si myslela, že ho môže nakaziť. Keď chcel k nej pristúpiť, utekala peč.

Po dvoch týždňoch mohla malá Merle konečne vyjsť von z domu. Jej otec celú situáciu komentoval slovami: „To, čo politici teraz robia, je zabíjanie detskej duše.“
Deti označované za „šíriteľov vírusu“

Veľký psychický stres, ktorému sú deti vystavené v dôsledku covidových opatrení, dokumentuje aj prieskum pod názvom „Teraz hovoríš TY“, ktorý iniciovala Univerzita v Salzburgu a psychológ profesor Manuel Schabus. Prieskum sa robil medzi deťmi v Nemecku a Rakúsku.

 Senzačný rozsudok: Žiadne masky, žiadne rozostupy, žiadne ďalšie testy pre študentov!
Weimar Family Court (miestny rodinný súd vo Weimare) 8. apríla 2021 rozhodol, že dvom školám v meste sa s okamžitou platnosťou zakazuje požadovať, aby žiaci boli nútení nosiť akýkoľvek druh prekrytia úst či nosa (najmä respirátory FFP2).... Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič


V troch vekových skupinách od 6 do 10, 11 až 14 a 15 až 18 rokov malo 4 000 dievčat a chlapcov, z toho 1 400 v Nemecku, odpovedať na otázku: Ako zvládaš covidovú situáciu a čo si o nej myslíš?
Trvalé následky

Podľa doterajších výsledkov má pandémia a s tým spojené prísne opatrenia negatívny dopad na duševné a fyzické zdravie detí,  skonštatoval profesor  Schabus. Mnohé následky sú trvalé, no správnou a cielenou terapiou sa dajú zmierniť. Častokrát však dopady prepuknú až po mesiacoch či rokoch. Dieťa pod tlakom nadobudne pocit, že je nebezpečné pre okolie, a že môže nakaziť svojich najbližších.
Agresívne správanie, depresie a úzkostné poruchy

Podľa doterajších zistení rastie počet psychosomatických porúch, prípadov bolesti hlavy a brucha. Navyše psychológovia poukazujú na agresívne správanie, depresie a úzkostné stavy či poruchy spánku u detí.  Narastá aj ich závislosť na počítačových hrách.

Nosenie rúška je problémom najmä pre mladšie vekové skupiny, a to aj preto, že až tri štvrtiny detí vo veku od 6 do 14 rokov chcú mať opäť možnosť „vidieť ľuďom tváre“. U 15- až 18-ročných je to dôležité iba u 43 percent respondentov. Pre 72 percent opýtaných má veľký význam opäť sa môcť bez obmedzení stretávať s kamarátmi, uzatvára komentár Christian Kreiss v The Epoch Times.

„Zlož si rúško a dýchaj“ (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Iveta Machová