V Čiernom mori začínajú Rusi ostré cvičenie. Očakávajú príchod amerických torpédoborcov
14 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Keďže sa očakáva príchod prvej z dvoch amerických vojnových lodí, Ruské námorníctvo dnes v Čiernom mori usporiada ostré cvičenie, informuje portál Daily Mail.


Cvičenia sa zúčastnia dve raketové lode - Graivoron a Vyšný Voloček - spolu s raketovým vznášadlom Samum, ktoré bude sprevádzať fregata Admirál Makarov a mínová loď Ivan Golubec, informovalo velenie čiernomorskej flotily ruského námorníctva.


Cvičenie je reakciou na príchod prvej z dvoch amerických vojnových lodí -  torpédoborcov USS Donald Cook a USS Roosevelt. Očakáva sa, že dnes dorazia do Čierneho mora obe, a to aj napriek ruským varovaniam, aby od príchodu upustili „pre svoje dobro“.


Ruská vojenská pohotovosť na hraniciach s Ukrajinou dnes nevykazuje žiadne známky zmierňovania. Video odhalilo delové člny, vyloďovacie člny a delostrelectvo pohybujúce sa v tomto regióne. A to napriek tomu, že Joe Biden počas včerajšieho telefonátu vyzval Putina k „deeskalácii napätia“ a navrhol samit.


Ukrajina: Americké tajné služby tvrdia, že Moskva nechce "priamy konflikt"
Rusko "nechce priamy konflikt" so Spojenými štátmi, aj keď "bude pokračovať v destabilizujúcich krokoch proti Ukrajine". Uviedli americké tajné služby v utorok vo výročnej správe o hrozbách vo svete. Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | tasr

Putinov hovorca uviedol, že Rusko teraz tento návrh „študuje“, ale je „príliš skoro na to, aby sme o tomto stretnutí hovorili z hľadiska jeho špecifík“.



83-tisíc vojakov pozdĺž hranice

V súčasnosti sa predpokladá, že pozdĺž ukrajinských hraníc je rozmiestnených 83 000 ruských vojakov spolu s tankami a protilietadlovými raketami. Rusko o nich tvrdí, že sú nasadené na dvojtýždňové cvičenia v reakcii na kroky NATO.


Západní pozorovatelia namiesto toho veria, že nárast ruskej vojenskej pohotovosti je navrhnutý tak, aby otestoval reakciu Joe Bidena. Nemecká ministerka obrany Annegret Kramp-Karrenbauerová dnes uviedla, že Moskva sa „snaží vyvolať reakciu“.


„Spolu s Ukrajinou sa nenecháme vtiahnuť do tejto hry,“ uviedla ministerka.


Konflikt na Dombase sa vyostruje. Biden žiada Putina o stretnutie zoči-voči v tretej krajine
14 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Margarita Simonyanová, šéfredaktorka ruských štátnych médií RT a Sputnik, osobitne varovala, že vojna medzi týmito dvoma superveľmocami s jadrovými zbraňami je „nevyhnutná“, a vyzvala Moskvu, aby sa pripravila.


Simonyanová sa domnieva, že vojna nebude konvenčná, ale bude sa viesť prostredníctvom informačných sietí - s úplnou kybernetickou vojnou, celonárodnými výpadkami prúdu a cieleným prerušením internetových služieb nasadených ako zbrane.


„V konvenčnej vojne by sme mohli Ukrajinu poraziť za dva dni,“ povedala Simonyanová, „ale bude to iný druh vojny. Urobíme to a potom USA zareagujú vypnutím napájania ruského mesta Voronež."


Americkí generáli vysvetlili Bidenovi silu terajšieho Ruska. Ten teraz volá Putina na osobné stretnutie
Ospalý "Joe" je na smrť vystrašený, tvrdí ruský publicista Sergej Latyšev. „Rusko dalo USA jasne najavo, že už nemá chuť pokračovať v hre s točením figúrok. A že je schopné veľmi rýchlo vyliečiť ten starý ukrajinský hnis na tele svojej veľkej... Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

Simonyanová povzbudzuje Putina, aby v kybernetickej vojne využil „katastrofické“ vzdelávacie štandardy USA na dosiahnutie víťazstva.


Britský minister zahraničia Dominic Raab sa dnes má v Bruseli zúčastniť rokovaní NATO zameraných na objasnenie reakcie aliancie na situáciu na Ukrajine.


Medzitým zverejnené videá ukazujú ťažkú ​​výzbroj na cestách v Krasnodarskom regióne a námorné plavidlá na rieke Don. Je známe aj to, že Rusko presúva lode z Kaspického mora do Čierneho mora po prvý raz od konca éry Sovietskeho zväzu.


Ruský minister obrany varuje NATO: Ruské jednotky sú pripravené brániť krajinu
14 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Loďstvo na manévroch

Nové zábery dnes tiež ukázali ruské čiernomorské loďstvo na manévroch, zatiaľ čo Ukrajina uskutočnila aj námorné cvičenia pri Kryme.


Šéf Bieleho domu požaduje summit medzi vodcami na neutrálnom mieste, no ak budú nasledovať sankcie Západu, Moskva prisľúbila rozhodné kroky. Deje sa to hneď po tom, čo ruský minister obrany Sergej Šojgu vyhlásil, že ruské sily hromadiace sa na hraniciach sú iba na to, aby uskutočňovali výcvik v reakcii na cvičenia NATO.


„Počas troch týždňov boli dve armády a tri výsadkové jednotky úspešne nasadené k západným hraniciam Ruskej federácie v oblastiach určených na vykonávanie bojových výcvikových cvičení,“ uviedol.


Soros a jeho lobisti mali v posledných rokoch najmenej 70 stretnutí s vysokými predstaviteľmi Európskej komisie
Ani jedna hlava štátu alebo vlády členskej krajiny EÚ nemala možnosť tak často sa stretávať s najvyššími predstaviteľmi únie ako George Soros. Alebo lobisti jeho nadácie. Maďarský europoslanec žiadal od Európskej komisie vysvetlenie. Tá uviedla, že... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Petra Demková

Preukázali pripravenosť

Dodal, že „jednotky preukázali úplnú pripravenosť a schopnosť vykonávať úlohy na zaistenie vojenskej bezpečnosti krajiny“, a že cvičenia budú ukončené „do dvoch týždňov“.


Na tlačovej konferencii s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmytrom Kulebom vodca NATO Stoltenberg uviedol, že v skutočnosti Rusko zbrojí v tomto regióne „neoprávnene, nevysvetlene a hlboko znepokojujúco“. „NATO stojí pri Ukrajine,“ dodal.


Páni sveta chcú, aby sme ako „dobytok išli, kam nás povedú“, varuje slávny ruský režisér
„Reset, ktorý nám vďaka covidu naplánovali globalisti, má vyústiť do sveta, kde bude jedno percento bohatých ovládať zvyšnú chudobu. Strednú triedu plánujú úplne zlikvidovať,“ smutne konštatuje Nikita Michalkov. Uviedol... Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

Spolu s ruskými jednotkami sú tu umiestnené tanky, delostrelectvo, obrnené transportéry, protilietadlové raketové systémy, vyloďovacie člny a delostrelecké člny.


Pentagón v reakcii na to v utorok potvrdil, že odchod vojsk z Nemecka schválený Trumpovou dohodou bude zrušený a do krajiny bude zaslaných ďalších 500 vojakov.


"Ak sa Rusko voči Ukrajine zachová agresívne, bude to mať následky," vyhráža sa Blinken
Ak sa Rusko voči Ukrajine zachová nerozvážne alebo agresívne, bude to mať následky. Povedal to v nedeľu americký minister zahraničných vecí Antony Blinken, ktorý dodal, že provokatívne kroky Ruska na hraniciach s Ukrajinou ho znepokojujú.... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | tasr