Prezidentku poúčala Pročkova asistentka: Prečo chce OĽaNO tajiť zmluvu?
14 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Medzi hnutím OĽaNO a liberálnym SaS to začína dva týždne po koaličnej kríze opäť vrieť, upozorňuje portál eReport. Má prezidentka Čaputová právo vidieť zmluvu o dodávke ruskej vakcíny Sputnik V?

Prezidentka Zuzana Čaputová sa zastala slovenských vedcov a inštitúcií, ktoré expremiér Igor Matovič zhodil tým, že znevážil ich výsledky výskumu ruskej vakcíny Sputnik V, pričom ich nazval idiotmi. Podľa prezidentky boli Matovičove vyjadrenia absolútne neprimerané. „Veľmi ma mrzí, že koncom minulého týždňa zazneli vyjadrenia z úst ministra financií, ktoré nepriamym spôsobom vyjadrili kritiku alebo pochybnosť nad kvalitou našich inštitúcií. Považujem to za absolútne neprimerané a nesprávne,“ uviedla Čaputová.

Prezidentka následne verejnosť oboznámila s tým, že sa bude dožadovať náhľadu zmluvy týkajúcej sa dodávky ruského Sputniku V. „Bude to predmetom môjho záujmu, dôvody utajenia a podobne. Dúfam, že problém so sprístupnením zmluvy nebude žiadny, vzhľadom k tomu, že mám z titulu svojej funkcie prístup k tým najtajnejším dokumentom, ktoré sú na Slovensku,“ uviedla.

Škandál: Exminister Krajčí vydal povolenie na očkovanie pre iný Sputnik, ako sme priviezli!
Tak toto je skutočne vrchol. Nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dnes pred médiami priznal, že jeho predchodca Marek Krajčí vydal povolenie na očkovanie pre iný Sputnik, ako sme doviezli! Čítať ďalej
13 | 04 | 2021


S tým má Matovičova strana OĽaNO očividne problém a podľa výroku asistentky poslanca Jozefa Pročka (OĽaNO) by sa mohlo zdať, že hnutie si chce zmluvu s Rusmi nechať pre seba. „Prezident má právo vyžadovať od členov vlády informácie potrebné na plnenie svojich úloh. Nie vládnych!“ Rozčuľovala sa asistentka a kandidátka OĽaNO Mária Benová.

S tým však nesúhlasil poslanec za SaS Peter Osuský. „Prezidentka má „v referáte” aj zahraničnú politiku a ergo má právo na akúkoľvek informáciu v tejto oblasti. Pani kandidátka si nevšimla, že nejde o zmluvu medzi Pavlínkou a Igorom,“ zažartoval na adresu Pročkovej asistentky.

Škandál: Slovensko odmietlo štyri milióny vakcín, teraz ich pokútne nakupuje na šedom trhu!
Slovensko pred časom odmietlo doobjednať ďalších takmer štyri milióny vakcín s tým, že ich máme dosť, a teraz píše v statuse poslanec Miroslav Kollár, že ich zháňame na „šedom“ trhu. To je teda skutočne pecka. Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik