Škandál: Slovensko odmietlo štyri milióny vakcín, teraz ich pokútne nakupuje na šedom trhu!
14 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko pred časom odmietlo doobjednať ďalších takmer štyri milióny vakcín s tým, že ich máme dosť, a teraz píše v statuse poslanec Miroslav Kollár, že ich zháňame na „šedom“ trhu. To je teda skutočne pecka.


Slovensko sa tak podľa Miroslava Kollára zaradilo medzi krajiny ako Líbya či Barbados, ktoré zháňajú vakcíny od od BioNTechu a AstraZeneca pokútne po šedom trhu. Tieto zaujímavé zistenia zverejnil Miroslav Kollár vo svojom statuse na sociálnej sieti.
Chceme zvýšiť tempo očkovania, vakcíny nakupujeme na „šedom“ trhu

„Podľa aktuálne vysielanej relácie Frontal 21 na nemeckej verejnoprávnej ZDF, sa Slovensko spolu s krajinami ako Líbya či Barbados pokúša nakúpiť vakcíny od BioNTechu a AstraZeneca na šedom trhu.“ Napísal to hneď v úvode Miroslav Kollár s tým, že ZDF má k dispozícii viaceré tzv. „Letter of Intent“. Podľa hovorkyne nášho ministerstva zdravotníctva však „zmluvy ešte neboli uzavreté“. Slovensko sa podľa vyjadrenia hovorkyne ministerstva pre ZDF „primárne pokúšalo nakúpiť vakcíny cez centrálny nákup Európskej komisie“. Ale teraz krajina potrebuje rýchlo viac bezpečných vakcín.



„Podľa hovorkyne „chceme zvýšiť tempo očkovania“. V princípe nie je podľa nemeckého ministra zdravotníctva Jensa Spahna (CDU) predaj vakcín od BioNTechu či AstraZeneca cez sprostredkovateľov nelegálny. Ale rovnako ako sa to počas pandémií deje vždy, tu podľa Spahna panuje atmosféra „zlatej horúčky“,“ končí svoj status Miroslav Kollár.

Miro Kollár: "Igor Matovič je nebezpečný - pre seba, pre koalíciu, pre vládu, ale hlavne pre Slovensko!"
"Jeho dnešný výlet do Moskvy je totiž nielen bezprecedentný a neakceptovateľný krok mimo mandát ministra financií, je to hlavne nezodpovedná zahranično-politická avantúra jedného urazeného ega, ktorá však už dnes ide jasne voči záujmom Slovenska."... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík