Český minister Hamáček pôjde do Ruska rokovať o Sputniku V, sprevádzať ho bude Andrej Danko
14 | 04 | 2021 I tasr

Český minister vnútra a zahraničných vecí Jan Hamáček v stredu oznámil, že na budúci týždeň v pondelok vycestuje do Moskvy rokovať o možných dodávkach proticovidovej vakcíny Sputnik V. Sprevádzať ho bude slovenský politik Andrej Danko.


Hamáček, ktorý po odvolaní ministra Tomáša Petříčka dočasne vedie aj rezort diplomacie, chce v Rusku rokovať o "prípadných dodávkach Sputnika V po jeho schválení Európskou liekovou agentúrou" (EMA), informoval webový spravodajský portál Novinky.cz.

Podľa informácií českého politicko-spoločenského týždenníka Respekt bude vicepremiér hovoriť s ruským ministrom priemyslu Denisom Manturovom.

"Mám potvrdenú schôdzku s Denisom Manturovom. Bude ma sprevádzať Andrej Danko," povedal Hamáček pre Respekt. Hamáček účasť Danka na rokovaní vysvetľuje tým, že "využíva všetky kontakty, ktoré má vo svete, aby pre našich občanov zabezpečil potrebné vakcíny".

Danko je predseda Slovenskej národnej strany (SNS) a bývalý predseda Národnej rady SR.

Matovič má so Sputnikom, ktorý už nevlastníme, vážny problém, tvrdí Andrej Danko (VIDEO)
Situácia okolo ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V dovezenej na Slovensko 1. marca sa diametrálne otočila. Namiesto očkovania ju budeme musieť Rusom vrátiť. A možno aj s pokutou či sankciami. Tvrdí to aj šéf národniarov Andrej... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik