Chmelár: Baťo sa správa ako hulvát. Jeho žena sa však radšej ospravedlňuje šéfke EMA
12 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

Internetom koluje znôška arogantných a nenávistných odkazov a útokov z každej strany. Pri aktuálnej kauze okolo šéfky Štátneho ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzany Baťovej sa natíska otázka. Prečo dovolí svojmu manželovi hrubo urážať rôznych ľudí, ale za Matovičove výhrady k práci a postupu šéfky Európskej liekovej agentúry (EMA) sa ospravedlňuje?


Na túto tému sa veľmi trefne a s nadhľadom vyjadril aj politický komentátor Eduard Chmelár. Na sociálnej sieti Facebook verejne vyzval Zuzanu Baťovú ,aby sa ospravedlnila za slová svojho manžela Rada Baťa.


"Ak mi niečo dlhodobo naozaj prekáža na verejnom diskurze na Slovensku, tak je to jeho stádovitosť - neochota vnímať rôznorodé názory, rešpektovať rôzne uhly pohľadu a kultivovanou polemikou sa blížiť viac k pravde – a nahrádzanie všetkých týchto foriem demokratickej diskusie kampaňami, petíciami a nátlakovými vyhláseniami rôznych skupín (za bývalého režimu sa im hovorilo kolektívy pracujúcich)," píše Chmelár.



V tomto sme sa od čias Mečiara vôbec nezmenili

V týchto dňoch sú v trende zasa vyhlásenia na podporu ŠÚKL a výzvy na ospravedlnenie sa odborníkom. Zuzana Baťová má dokonca dostať vyznamenanie ako prejav úcty (sic!) a podporila ju aj prezidentka Čaputová. Už chýba len podpisovanie petícií vo fabrikách a verejné zhromaždenia na odsúdenie zradných ministrov.


Čaputová získala titul na právnickej fakulte bez roho, aby akúkoľvek diplomovku napísala, pripomína Blaha (VIDEO)
Po minuloročných voľbách sa prevalili prvky plagiátu v diplomových prácach nielen u predsedu parlamentu Borisa Kollára či ministra školstva Branislava Gröhlinga, ale dokonca aj samotného premiéra Igora Matoviča. Ľuboš Blaha si vo videu, ktoré sa... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

"Dôrazne odsudzujem všetky útoky na vedcov. Zdravá spoločnosť musí rešpektovať odbornosť. Ale nevytvárajme dojem, že je tu kontradikcia medzi odborníkom a politikom – akoby politik nemohol byť odborník a akoby sa u odborníka vylučovalo politizovanie." Vyjasňuje svoj pohľad na aktuálne dianie Chmelár.


"Tvrdím, že ŠÚKL od začiatku vypuknutia kauzy Sputnik V celú vec neúmerne politizuje a v najbližších dňoch sa k tomu vyjadrím podrobnejšie. Nateraz sa však chcem spýtať: Kde boli všetci tí, ktorí sú dnes pohoršení z nemiestnych vyjadrení politikov na adresu odborníkov, keď Rado Baťo (ktorý bol ešte predtým, ako sa stal poradcom prezidenta republiky, známy ako hulvát) vulgárne a primitívne vynadal štátnej tajomníčke ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej, ktorá ho veľmi pokojným, vecným a racionálnym spôsobom upozornila na nekompetentné bludy, ktoré šíril o ruskej vakcíne. Kde bolo vtedy ich rozhorčenie?" pýta sa Chmelár, poukazujúc pri tom na dvojitý meter, ktorým väčšina spoločnosti posudzuje aktuálne dianie.



Dvojitý meter

"Jana Ježíková je predsa tiež dlhoročná známa odborníčka v danej oblasti a navyše – je vôbec prípustné takto sa správať k žene? Ako je možné, že sa jej nikto z médií, vedeckých inštitúcií, ani politických kruhov nezastal? Prečo pani Baťová cíti potrebu ospravedlňovať sa v zahraničí za premiéra (z akého titulu, keď nie je ani členka vlády, ani politička?), ale necíti potrebu ospravedlniť sa za grobianstvo svojho muža?" kladie logické otázky autor výzvy a pripája aj odporúčanie.






"Je čas to napraviť, pretože ak o sebe tvrdí, že pristupuje k veci výsostne odborne, správanie jej muža nebolo ani odborné, ani slušné. A ospravedlniť sa za neho jej prináleží viac ako za premiéra," konštatuje na záver Chmelár.


Baťo: Matovič patrí do basy. Nech ide do prdele rovno aj celá táto vláda!
Vojna medzi ministrom financií Igorom Matovičom a Radom Baťom pokračuje. Manžel riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzany Baťovej v statuse opäť ostro zaútočil na expremiéra, ktorému sa jeho riadky určite dobre čítať... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik