Európsky komisár priznal desivý cynický fakt - verí, že Brusel čo najneskôr schváli očkovanie Sputnikom
11 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Ruské slovo "sčitájet" prekladajú dostupné slovníky ako ráta, predpokladá, verí, počíta s faktom. Ruská tlačová agentúra TAS použila v titulku správy slovo "sčitájet" v nasledujúcom význame: "Európsky komisár verí, že ak bude Sputnik V schválený, príde do EÚ „neskoro“".


"Komisár EU Thierry Breton verí, že EMA bude študovať Sputnik V a urobí správne hodnotenie." Schválenie však podľa neho neznamená, že vakcína môže byť vyrobená v dostatočnom množstve a príde včas. Informuje o tom web ruskej štátnej agentúry tass.ru.
Zvrátená viera

"Komisár pre vnútorný trh Thierry Breton dohliada na politiku očkovania v Európskej komisii (EK). Verí, že aj keď bude ruská vakcína Sputnik V schválená, do EÚ dorazí príliš neskoro. Tento názor vyjadril v rozhovore zverejnenom v sobotu večer pre Der Spiegel .

Redakcia HD sa pozrela aj na odkaz v magazíne Der Spiegel, v ňom Breton doslova hovorí, ako chce Európska komisia v lete "napriek všetkému dosiahnuť kolektívnu imunitu v Európe - a to aj bez Ruska".

EMA: Krvné zrazeniny majú byť uvádzané ako vedľajšie účinky vakcíny od AstraZeneca
07 | 04 | 2021 | editor01hd

Dávajú si čas

„Európska agentúra pre lieky (EMA) bude študovať Sputnik V a poskytne správne hodnotenie - som o tom presvedčený,“ uviedol Breton. "Schválenie ale vôbec neznamená, že vakcínu je možné vyrobiť v dostatočnom množstve. V normálnom prípade bude trvať mnoho mesiacov, kým bude možné zaviesť a spustiť príslušnú výrobu," argumentoval podľa tass.ru komisár.
Jasnovidec

„Pre náš cieľ - v lete zaštepiť, ak je to možné, všetkých Európanov -„ Sputnik V “príde jednoducho neskoro,“ uviedol európsky komisár.
Únia vraj nepotrebuje Sputnik

Breton predtým podľa tass.ru uviedol , že "Európska únia nepotrebuje Sputnik V". Povedal, že Európska komisia nepochybuje o kvalite Sputniku V, vie však, že Rusko „má ťažkosti aj s výrobou tejto vakcíny“.

Životy občanov cez zisky farmafiriem

Ruský prezident Vladimir Putin v komentári k týmto vyhláseniam zdôraznil, že Rusko nevnucuje nikomu svoje lieky, ale takéto vyhlásenia v EÚ vedú k domnienke, že európski úradníci obhajujú záujmy jednotlivých spoločností, nie spoluobčanov."

(medzititulky red. HD.)

ŠKANDÁL: Dôveryhodnosť EMA vážne utrpela. Naozaj ju farmafirmy korumpujú?
"Čistý „obchod“ s využitím dôverných informácií, „rodinkárstvo“ a korupcia", obviňuje Európsku liekovú agentúru (EMA) rakúsky politik Gerald Hauser (FPÖ): Aká je pravda o prerozdeľovaní vakcín v EÚ? Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová