Bonnský virológ Streeck varuje pred tvrdým lockdownom so zákazom vychádzania
11 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Hlavný virológ Univerzity v Bonne Hendrik Streeck varuje pred tvrdým lockdownom a zákazom vychádzania. Podľa neho sa takto len ďalej podporuje proces pokračovania infekcie. Uviedol to vo videu zo série „19 - die DUB Chefvisite“ časopisu DUB, informuje nemecký portál m.focus.de.



Vytváranie bezpečnostných oblastí vonku na stretávanie ľudí

Podľa Inštitútu Roberta Kocha (RKI) sú aktuálne infikovaní koronavírusom najmä sociálne znevýhodnení ľudia žijúci v stiesnených podmienkach. V prípade zákazu vychádzania sa im tak nepodarí vyhnúť koronavírusu, vyhlásil virológ Hendrik Streeck. Navrhuje preto, aby sa vonku vytvárali bezpečné oblasti, kde by sa mohli ľudia stretávať namiesto toho, aby boli natlačení v malom priestore.
„Treba vypustiť ventil“

Streeck má na mysli napríklad aj dobre vetrané telocvične s bezpečnostným personálom. Takéto riešenie je lepšie než „súkromné šedé zóny“, kde nikto nevidí, či sa dodržujú pravidlá, alebo nie. Podľa bonnského virológa treba „vypustiť ventil“. Svoju úlohu v tom môže zohrať aj stravovanie vonku, kde je riziko infekcie pomerne nízke.

Podľa prieskumu verejnej mienky chce takmer polovica Čechov Sputnik V
11 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Virológ je ohromený poplašnými výzvami nemeckých lekárov intenzívnej medicíny. Vo Francúzsku je aktuálne incidencia 400 na 100 000 obyvateľov za týždeň, čo je štyrikrát viac ako v Nemecku, a tam si z toho veľkú hlavu nikto nerobí, dodal.
Streeck vyzýva k uvážlivosti a dlhodobejšiemu pohľadu

Rastúce hodnoty incidencie v Nemecku naproti tomu vedú k varovaniam, akoby krajina už stála na pokraji triáže. Vzhľadom na nejasné údaje po Veľkej noci preto Streeck vyzýva k uvážlivosti a dlhodobejšiemu pohľadu. Vychádza z toho, že koronavírusy sa správajú sezónne, a očakáva preto pokles počtu infekcií v nasledujúcich mesiacoch, keď sa oteplí. Napreduje tiež očkovanie, uzatvára m.focus.de.

Video zo série „19 - die DUB Chefvisite“ časopisu DUB. Hosť: Hendrik Streeck, hlavný virológ Univerzity v Bonne



Európsky komisár priznal desivý cynický fakt - verí, že Brusel čo najneskôr schváli očkovanie Sputnikom
Ruské slovo "sčitájet" prekladajú dostupné slovníky ako ráta, predpokladá, verí, počíta s faktom. Ruská tlačová agentúra TAS použila v titulku správy slovo "sčitájet" v nasledujúcom význame: "Európsky komisár verí, že ak bude Sputnik V schválený,... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Ivan Brožík