Sibírsky guvernér vytvoril Yetiho. Na prilákanie turistov behali po lese prezlečení úradníci
10 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Bývalý guvernér ruského regiónu Kemerovo sa priznal k bizarnej skutočnosti. Tak rád podporoval fámy o Yetim v lyžiarskom stredisku, že úradníkov obliekal do kožušín. Mali sa túlať po lesoch, aby sa pokúsili „prilákať“ turistov, informuje portál RT.




Správy o pozorovaní nepolapiteľného tvora podobného opici, ktorý bol známy ako Yeti, Sasquatch, Snežný muž alebo Bigfoot, boli už dlho súčasťou miestnej tradície v pohorí Gornaya Shoriya.

Niektorí miestni poľovníci tvrdili, že sa s chlpatou dvojmetrovou bytosťou stretli vo voľnej prírode. Oblasť občas navštívili aj kryptozoológovia a ďalší fanúšikovia nadprirodzeného sveta.

Ale vo štvrtkovom nepochopiteľnom odhalení bývalý guvernér Aman Tuleyev, ktorý viedol oblasť Kemerovo v rokoch 1997 až 2018, pripustil, že mohol hrať úlohu pri rozširovaní hlášok o Yetim.  Považoval to za ideálnu príležitosť na zvýšenie počtu turistov v miestnych lyžiarskych strediskách.

Arogancia Pentagonu: Nemáme sa s vami o čom baviť, ak ide o naše lode v Čiernom mori
Pentagon nekomentuje plány USA vyslať vojnové lode do Čierneho mora. Tlačová služba európskeho velenia armády Spojených štátov o tejto téme nekomunikuje. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


"Musím sa priznať: Som vinný. Bol som to ja, kto vzbudil záujem o Yetiho,” napísal Tuleyev vo svojom príspevku na Instagrame.

Sedemdesiatšesťročný expolitik si spomenul na rozhovor, ktorý viedol s okresným šéfom, a v ktorom navrhol: „Prečo z Tashtagolu a okolitých oblastí neurobíme Yetiho domovinu? Nechajte ľudí prísť a hľadať ho.“

Guvernér usúdil, že hostia budú musieť platiť za hotely, stravu a zábavu, čím by priniesli ďalšie peniaze do pokladnice okresu.

Na pobreží Krymu sa začal rozsiahla armádna operácia na obranu polostrova pred prípadným útokom
Na výcvik námorných, vzdušných a pozemných bojov sústredilo velenie Južného vojenského okruhu asi jeden a pol tisíca motorizovaných strelcov. V bojovej pohotovosti sú zložky elektronického boja, radiačnej, chemickej a biologickej ochrany. Taktiež... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


V roku 2010 bol v Gornaya Shoriya oficiálne predstavený nový sviatok. Volal sa Deň Yetiho a zhodoval sa s otvorením lyžiarskej sezóny. Úrady tiež sľúbili odmenu milión rubľov (okolo 13 000 dolárov) pre osobu, ktorej sa podarí bájnu šelmu vypátrať a zajať.

Ošiaľ priniesol spočiatku požadovaný výsledok. Ale po nejakom čase sa počet prichádzajúcich fanúšikov Bigfootu začal zmenšovať, a vtedy sa Tulejev rozhodol, že ľudia potrebujú nejaké „povzbudenie“.

Kremeľ: Odmietnutie Slovenska neovplyvní dôveryhodnosť vakcíny Sputnik V
Kremeľ sa domnieva, že odmietnutie Slovenska zaregistrovať vakcínu Sputnik V nijakým spôsobom nenarúša dôveryhodnosť ruskej vakcíny v Európskej únii. Uviedol to v piatok na brífingu v Moskve hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | tasr


Úradníkov teda obliekol do kožuchov a nechal ich pobehovať po preplnených miestach s krikom, aby si to turisti všimli.

Samotný Tulejev však ani zďaleka nie je popieračom Yetiho. "Nikto na svete zatiaľ nebol schopný nájsť snežného muža. Jeden by však nemal stratiť vieru. Možno sa naozaj niekde túla. Čo ak sa niekomu konečne podarí stretnúť s Yetim a zapísať sa do histórie,” napísal Tulejev.

Rakúsky politik Hauser (FPÖ): "Riaditeľka Európskej liekovej agentúry strávila život lobovaním za farmaceutický priemysel"
"V osobe doktorky Emer Cookeovej chýba Európskej agentúre pre lieky (EMA) dôveryhodnosť", tvrdí rakúsky ľudovec. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Ivan Brožík