Úplná absurdita! Rusko považuje slovenské správy o Sputniku V za falošné
09 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Ruský virológ z Národného výskumného centra Gamaleja, ktoré vyvinulo vakcínu Sputnik V, neverí správam, že vakcína Sputnik V dodaná do SR nie je totožná s tou, ktorá bola pozitívne hodnotená v odbornom časopise The Lancet. Informuje portál 1pluska.sk.


Ruský vedec a virológ Viktor Zujev vo štvrtok v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Echo Moskvy uviedol, že neverí, že by šarža vakcíny dodaná na Slovensko nebola totožná s tou, ktorú hodnotil The Lancet.

„Toto je podľa mňa úplná absurdita," vyhlásil Zujev. Uviedol tiež, že Rusko nepatrí do „kategórie krajín, ktoré robia takéto veci". Dodal, že česť je vzácna vec a informoval, že v rade na vakcíny stojí „60 krajín".

Zujev rozhovorom reagoval na článok slovenského Denníka N. Ten vo svojom článku zo 6. apríla napísal, že šarža vakcíny Sputnik V dovezená na Slovensko nie je identická so šaržou vakcínou, ktorej výsledky účinnosti a bezpečnosti boli publikované v prestížnom časopise The Lancet.

Český novinár: Matovič v Moskve "poblil" svoju vlastnú krajinu. Heger ho musí odvolať
Ľuboš Palata je český novinár a publicista, ktorý okrem iného písal aj pre poľskú Gazetu Wyborczu, či náš denník SME. Komentuje aj situáciu ohľadom Matovičovho "výletu" do Moskvy. Podľa jeho názoru expremiér ovracal svoju vlastnú krajinu a mal by... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Michal Filek


Hoci Denník N vychádzal zo stanoviska poskytnutého slovenským Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv (ŠÚKL), jeho článok bol Ruským fondom priamych investícií (RFPI) označený za „falošné správy".