Šutaj Eštok: Keď už ste si, vážení papaláši, vymenili stoličky, začnite riešiť problémy ľudí
08 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenskí podnikatelia v gastropriemysle sa spolu s malými živnostníkmi sťažujú na nedostatočnú finančnú pomoc vlády. A práve na toto sa zameral vo videu poslanec Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok.


Vláda Igora Matoviča sa v podstate celý marec hádala medzi sebou a pre bežných ľudí v tom čase neurobila takmer nič. No a keďže to neurobila veľa ani predtým, ľudia podnikajúci v gastropriemysle, no nielen v ňom, sa dostali doslova na kolená. Podľa Matúša Šutaja Eštoka si papaláši iba vymenili stoličky, lenže ľudia nemajú z čoho žiť.
Majiteľ malej kaviarne dostal od štátu iba 600 eur, ale odviedol až šesť tisíc

Poslanec za Hlas-SD vo videu na sociálnej sieti priznáva, že mu denne prichádzajú správy od množstvá ľudí, ktorí kvôli pandémii prišli o živobytie.

„Sú to naozaj smutné príbehy. Keď matka samo-živiteľka pracovala ako čašníčka, živí tri deti a pomoc od štátu takmer žiadna. Ako to už býva, mala v gastre malý plat a zvyšok tringelty. Majiteľ malej kaviarne dostal od minulého marca od štátu spolu 600 eur. Za ten istý čas musel on zaplatiť štátu na daniach a odvodoch vyše šesť tisíc eur. Živnostník, ktorý nemôže chodiť za robotou, sa úradom nezmestil do žiadnej tabuľky a mesačne aj s rodinou prežíva zo 100 eur,“ hovorí Šutaj Eštok.



„Naša vláda však mala celý minulý mesiac úplne iné problémy ako sa starať o ľudí. Hádala a hrýzla sa ako klbko zmijí, aby nakoniec prišla s tým, že Matovič si presadne s Hegerom a môžu začať odznova. Tak keď už ste si, vážení papaláši, vymenili stoličky, začnite konečne riešiť problémy ľudí,“ hovorí poslanec.

Dodáva: „Okamžite zaveďte 300 eurový pandemický príspevok na dieťa ako navrhujú analytici alebo spustite kurzarbeit aj pre živnostníkov, aby ste im pomohli aspoň tak minimálne ako zamestnancom.“

Matovič a jeho OĽaNO klamú ráno, na obed aj večer, tvrdí Matúš Šutaj Eštok
Premiérovi Igorovi Matovičovi nedôveruje už takmer 80 percent Slovákov, medzi ktorými je aj opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok. Že tomu tak je napísal aj v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Je povinnosťou koalície vysvetliť, ako narába s peniazmi daňových poplatníkov

Šutaj Eštok žiada tiež konečne rozdeliť tie bruselské helikoptérové peniaze z miliardy eur, o ktorých hovorila Lucia Nicholsonová, že ich Veronika Remišová odmietla vyplatiť. „Inak vás ľudia vynesú z vlády aj s tými vašimi papalášskymi stoličkami,“ vystríha staronovú vládu poslanec Hlasu-SD.



K poslancovi sa pripája aj jeho stranícky šéf Peter Pellegrini. „Hlas-SD vyzýva predsedu vlády a ministra zdravotníctva na okamžité zverejnenie zmluvy o nákupe a dovoze vakcíny Sputnik V. Verejnosť má právo vedieť, kto a kedy ju podpísal, za akých podmienok a v akom objeme. Vládna koalícia sľubovala občanom transparentné vládnutie a je jej povinnosťou vysvetliť, ako narába s peniazmi daňových poplatníkov,“ píše v statuse na sociálnej sieti expremiér.

Igor Matovič je podvodník, nie bojovník proti korupcii, vraví natvrdo Matúš Šutaj Eštok
Presunutie sa Igora Matoviča po jeho prípadnej demisii na vymyslený post vicepremiéra pre boj proti korupcii pobavilo aj Matúša Šutaj Eštoka. Svoj názor na to vyjadril vo videu na sociálnej sieti. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik