Rusi Matovičovi: Vráť nám Sputnik! Matovič koaličným partnerom: Gratulujem, idioti!
08 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Hanba preveľká! Rusko už má toho dosť! Požiadalo nás o vrátenie Sputnika a ukončenie zmluvy. Presnejšie, Rusi Matovičovi na rokovaní v Moskve povedali, že Slovensko porušilo podmienky kontraktu, a preto žiadajú vakcíny naspäť.


"Keď sme priviezli Sputnik V na košické letisko, navreli im z nenávisti oči krvou." Adresuje svoj ďalší status z Moskvy Igor Matovič tým, ktorí s ním nesúhlasia.

"Už je to tu, Matovič sa vrátil!" - Erik Tomáš o tom, kto má krajinu stále pod palcom
A už je to tu - Matovič sa vrátil. Píše Erik Tomáš. Zdá sa, že sa mýli. Matovič totiž nikam neodišiel. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


Reprofoto FB (@Igor Matovič)

"Bludy z Denníka N"

"Spustili svoju geopolitickú špinavú hru proti ´hybridnej zbrani´ Ruska a bolo im úplne jedno, či budú predčasné voľby a vráti sa mafia k moci. Dnes však svoje dielo dokonali - svojimi bludmi, ktoré cez Denník N pustili do celého sveta." Píše Igor Matovič, zjavne nie celkom v pohode.
Dôsledky a idioti

"Primäli Rusov povedať dosť - a tí nás požiadali o vrátenie Sputnika a ukončenie zmluvy. GRATULUJEM, IDIOTI! Zobrali ste si za rukojemníkov zdravie milióna ľudí na Slovensku! Buchnite si šampanské."
A na záver pridal expremiér aj neodmysliteľné P. S.: "Vám, ktorým je to rovnako ľúto ako mne, sľubujem, že to nevzdám. Aj keď nateraz neviem ako ďalej." Takto fatalisticky sa končí status Igora Matoviča a sľubuje tlačovku na zajtra na pol jedenástu.

To sa určite oplatí vidieť!
Čo povedal Ruský fond priamych investícií?

Ruský fond priamych investícií (RFPI) požiadal slovenskú vládu o vrátenie dodávky vakcíny Sputnik V. V oznámení zverejnenom na oficiálnom účte RFPI na sociálnej sieti Twitter sa píše, že sa tak stalo pre porušenie zmluvy, informuje TASR.

"RFPI (...) poslal 6. apríla 2021 list, v ktorom žiada (vládu SR) o vrátenie vakcíny z dôvodu opakovaného porušenia zmluvy," uvádza sa v stanovisku, z ktorého citovala agentúra RIA Novosti. Vrátená vakcína bude podľa RFPI použitá v iných krajinách.

RFPI vo svojom stanovisku podľa agentúry TASS uvádza, že slovenský Štátny ústav na kontrolu liečiv (ŠÚKL) v rozpore s existujúcou zmluvou zabezpečil testovanie Sputnika V v laboratóriu, ktoré nie je súčasťou siete oficiálnych laboratórií EÚ na kontrolu liečiv. TASS pritom uvádza, že RFPI požiadal slovenskú vládu o zaslanie vakcíny do laboratória certifikovaného EÚ.

RFPI vo svojom stanovisku deklaruje, že "všetky dávky Sputnika V sú rovnako kvalitné a prechádzajú prísnou kontrolou kvality v Gamalejovom inštitúte". Kvalitu Sputniku V podľa RFPI potvrdili regulačné orgány z 59 krajín sveta.

Otázka pre priateľa na telefóne: Kto je pre ministra Matoviča iba "nebezpečný ratlík"?
Arogancia a schopnosť urážať odkiaľkoľvek a kohokoľvek pokračuje. Pán minister Matovič nadáva Slovákom priamo z Moskvy. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík