Matovič verzus Baťo: Takto to vyzerá, keď sociopat narazí na rovnakého, aký je on sám
10 | 03 | 2021 I Petra Demková

Igorovi Matovičovi sa nestáva v živote často, že by narazil na podobne patologickú osobnosť, akou je on sám. Včera sa to však stalo. Napriek tomu, že premiér išiel podľa svojho zvyčajného scenára - kopnúť, ujsť a ísť žalovať, výsledok je iný. 



Padla kosa na kameň

Matovičovi sa nestáva v živote často, že by narazil na podobne patologickú osobnosť, akou je on sám. Včera sa to však stalo. Na úvod povedzme, že reakcia ani jedného z pánov, účastníkov konfliktu, nie je normálna. Oproti minulosti je tu však jeden malý rozdiel. Zvyčajné výčiny premiéra Matoviča narazili na úplne rovnakú reakciu, akú by predviedol on sám.

Dvaja psychopati sa pustili do seba. Matovič odvracia útok liberálneho štváča
Robí ŠÚKL bohapustú politiku? Matovič odhalil možné pozadie „ospravedlnenia sa“ riaditeľky ŠÚKLu predsedníčke dozornej rady Európskej liekovej agentúry za jeho slová Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Gabriel Matta


Všetci si veľmi dobre spomíname na výčiny Igora Matoviča v parlamente z minulých rokov, keď s dohodnutým kameramanom aj scenárom cielene provokoval vybranú osobnosť, aby následne, po búrlivej reakcii, akú presne očakával, ukazoval svetu, aký je dotyčný (v skutočnosti obeť), odporný človek. Matovič má nacvičený a odskúšaný modus operandi, ktorý mu roky vychádza.

Aj včera išiel Matovič podľa zvyčajného scenára. Stalo sa však niečo nečakané. Ako odpoveď prišlo niečo, na čo sociopat nie je zvyknutý.
Odtrhnutí od reality

Vtipné na celom je len to, že Igor Matovič, v šoku z toho čo sa stalo, a majúc osobnostné predpoklady, ktoré mu znemožňujú akúkoľvek sebareflexiu, si neuvedomuje, že jeho sťažovanie sa na Baťa je pre väčšinu, ktorá to sleduje, komické. My, ostatní, totiž sledujeme dve zrkadlá oproti sebe.

Mimoriadne vtipne v tomto smere pôsobí aj komentár Jána Mrvu, jedného z najväčších prívržencov a obhajcov premiéra na sociálnej sieti. Ten totiž pod premiérov príspevok napísal: "Ten pán novinár Rado Baťo sa asi pomiatol (všimnite si stále ten slušný tón u premiéra i v nesúhlase s formou komunikácie). K tomu len toľko z knihy kníh "sťa mesto s preboreninami bez múrov je človek, čo nemá svojho Ducha na uzde,“ smeroval Mrva komentár k Baťovi.

Nuž, odtrhnutosť od reality je príznačná pre celú skupinu ľudí, ktorí sú dnes pri moci. Aj pre ich posluhovačov. Rovnaké sa navzájom priťahuje.

Urobme si pukance a pohodlne sa usaďme, táto komédia sa asi ešte len začala.

Matovič už musí pochopiť, kedy môže drístať ako Matovič a kedy sa musí správať ako premiér Slovenska
"Milý Igor, tebe nestačí andelským hlasom povedať, aby si nám furt daromnú ostudu nerobil. Ked nevíš one time povedat volačo múdre, tak prosím ta na nebi, next time nechaj radšej tak." Citát Irena Bihariová. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Ivan Brožík