Prečo len kostoly a prečo nie aj terasy? Selektívny prístup škodí spoločnosti, tvrdí Cigániková.
02 | 04 | 2021 I Imrich Kovačič

„Sloboda a Solidarita nemá absolútne žiadny problém s uznesením vlády, že bude možné individuálne navštevovať kostoly. Dokonca nemáme problém ani s návrhom poslanca Tomáša Tarabu, aby sa omše mohli konať v exteriéroch. S čím ale máme problém, je selektívny prístup, kedy opatrenia uvoľníme len pre jednu skupinu“, uviedla poslankyňa NR SR za SaS Jana Bittó Cigániková.


„Ak ideme rušiť nariadenia, mali by sme to robiť tak, aby sme nikoho nediskriminovali. Môže to totiž spôsobiť v spoločnosti napätie a problémy. Keď predsa nie je veľké riziko sedieť na omši pod šírim nebom, prečo sú terasy kaviarní či reštaurácií alebo outdoorové športy v obmedzených skupinách problém?“ argumentuje poslankyňa.

„MIMOCHODOM: My sme v novembri predstavili semafor zdravia. To sa vám síce bude zdať ako obohratá platňa, ale ten presne odráža náš pohľad na vec, v ktorom sme konzistentní už rok. My sme v ňom nerobili žiadny rozdiel pri hromadných akciách. Všetci mali rovnaké podmienky.“ Pripomína Cigániková.

Ako by to teda vyzeralo dnes, v červenom pásme podľa SaS?

„Ak máte zabezpečené sedenie pod holým nebom, môžete sedieť v každom druhom rade, obmiesto a iba so 72-hodinovým testom. Usporiadateľ pritom zabezpečí menný zoznam účastníkov, keby ho potrebovali hygienici. A toto by platilo na omšiach, na seminároch, v letnom kine, na koncertoch, proste všade.“ Uzatvára svoj status Cigániková.

PROPAGANDA: Stačí mať iný názor na očkovanie a polícia vás obviní, že ohrozujete verejné zdravie
Srbská polícia vypočúva aktivistov z protivakcinačného hnutia, medzi ktorými je aj známa srbská lekárka Jovana Stojkovičová. Tú obviňujú, že svojimi príspevkami na sociálnych sieťach a na verejných vystúpeniach šíri medzi ľuďmi "strach a paniku".... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Gabriel Matta