PROPAGANDA: Stačí mať iný názor na očkovanie a polícia vás obviní, že ohrozujete verejné zdravie
02 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

Srbská polícia vypočúva aktivistov z protivakcinačného hnutia, medzi ktorými je aj známa srbská lekárka Jovana Stojkovičová. Tú obviňujú, že svojimi príspevkami na sociálnych sieťach a na verejných vystúpeniach šíri medzi ľuďmi "strach a paniku". Krajina momentálne zaznamenáva značný pokles záujmu o očkovanie.


Srbská polícia predviedla na výsluch známu srbskú lekárku Jovanu Stojkovičovú a ďalšie známe osobnosti protivakcinačného hnutia. Podľa polície antivaxeri ohrozujú úspešný priebeh očkovania proti koronavírusu v krajine, píše srbský portál N1.

Srbská štátna televízia informovala, že psychiatričku Stojkovičovú predviedli na policajnú stanicu v Belehrade pre obvinenia, že svojimi príspevkami na sociálnych sieťach a na verejných vystúpeniach šíri medzi obyvateľstvom "strach a paniku".

Očkovať uprostred pandémie? Toto nám „rozbíja“ imunitný systém, tvrdí špičkový virológ Bossche
Nemecká vláda v súvislosti s očkovaním počas pandémie koronavírusu nevidí žiadne nevýhody pre zaočkovaných a nesúhlasí s obavami špičkového virológa Geerta Vandena Bosscha, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Stojkovičová, ktorá vedie malú krajne pravicovú stranu, často propaguje konšpiračné teórie zamerané proti očkovaniu. Polícia vypočula najmenej ďalších päť predstaviteľov antivakcinačného hnutia, ktoré v Srbsku naberá na intenzite.

Srbská ministerka spravodlivosti Maja Popovičová v tejto súvislosti zdôraznila, že polícia a prokuratúra konajú v súlade so zákonom. "Všetci páchatelia trestných činov musia byť stíhaní, predovšetkým vtedy, keď ohrozujú verejné zdravie," uviedla.

Keď Stojkovičovú popoludní polícia prepustila, vítali ju desiatky jej podporovateľov. Lekárka uviedla, že bola obvinená, lebo zdieľala články o očkovacích látkach a písala komentáre, ktoré vychádzali z vedeckého výskumu a vyjadrení lekárov.

„Oslobodzovanie Európy od fašizmu začalo“, šokuje ruský vojenský stratég
Doktor politických vied, strategický analytik a popredný svetový expert na hybridnú vojnu Igor Panarin vidí vo výsledkoch rokovania Putin - Merkelová - Macron „dobré správy“ pre Európu, ktorá je stále v područí globalistov. Uviedol... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič