Koaličný poslanec Linhart: Nehlasoval som za núdzový stav. Vystavil som tým vláde vysvedčenie
02 | 04 | 2021 I editor01hd
Poslanec Sme rodina Patrick Linhart nehlasoval za predĺženie núdzového stavu. Vystavil tým vysvedčenie vláde. Odkázal, že nabudúce si kabinet bude musieť robiť domáce úlohy lepšie. Píše v stanovisku, ktoré poskytol TASR.

Ústavný súd síce povedal, že predĺženie núdzového stavu bolo v súlade s ústavou a ústavným zákonom o bezpečnosti štátu. "No i napriek tomu mám s predlžovaním núdzového stavu výrazný problém! To sa odrazilo aj na mojom hlasovaní. Jedna vec je totiž, či je núdzový stav v súlade s ústavou a ústavným zákonom a druhá vec sú ďalšie dopady na životy bežných ľudí," vyhlásil Linhart.

Uviedol, že núdzový stav nie je všeliekom. Namiesto toho by privítal prijatie pandemického zákona. Nová legislatíva by mala podľa neho riešiť presne tie oblasti, kvôli ktorým sa opakovane predlžoval núdzový stav. Ide najmä o pomoc zdravotníctvu, uľahčenie verejného obstarávania či pomoc DSS.

Absolútni papaláši Matovič s Klusom spolu na obede. A bez rúška! A čo ostatní Slováci?
Od 1. apríla je u nás pri moci „nová“ vláda. Igor Matovič je síce už „len“ ministrom financií, ale pri moci je. Radosť z toho neskrýval v statuse ani štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus. Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


"Vystavil som vláde vysvedčenie. Bol to manifest nesúhlasu a dúfam, že nová vláda si urobí nabudúce domácu úlohu trošku lepšie," uviedol koaličný poslanec Linhart. Podľa neho je nezmyselné, aby ambulantný predaj kávy z pojazdnej búdky bol i naďalej zakázaný. No stánok na trhovisku s prebaľovanou zahraničnou zeleninou z veľkoskladu je otvorený.

Linhart kritizuje, že kaderníčky môžu chodiť k zákazníkom do domovov, no nemôžu poskytovať služby v salónoch pri dodržaní hygienických a epidemiologických opatrení. "Veď kde je väčšie riziko nákazy?" pýta sa poslanec vlády.

"Dúfam, že po uplynutí sviatkov konečne uvidíme svetlo na konci tunela a odhodíme na začiatok aspoň v exteriéri rúška. A akonáhle nám to zlepšujúca sa epidemiologická situácia umožní, začneme postupne uvoľňovať aj iné opatrenia," píše Linhart.

Zábery ako z inej éry: Česi masovo ignorujú pandemické nariadenia aj políciu. Ide o revolúciu?
Teraz, keď už krásne a slnečno, Česi posielajú Slovákom fotografie a videá, ako odporujú novému Covid režimu u nich v krajine. Parky, námestia, pobrežie Vltavy sú plné. Všade plno ľudí bez rúšok, či je večer alebo deň, keď v Čechách stále platí... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Gabriel Matta