Absolútni papaláši Matovič s Klusom spolu na obede. A bez rúška! A čo ostatní Slováci?
02 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Od 1. apríla je u nás pri moci „nová“ vláda. Igor Matovič je síce už „len“ ministrom financií, ale pri moci je. Radosť z toho neskrýval v statuse ani štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus.


Stačil rok a vládu neobľubuje viac ako 80 percent Slovákov. Pred nástupom sa síce jej členovia dušovali, že oni budú iní. Vraj papalášske maniere sú im cudzie, ich činy však ukazovali pravý opak. Svedčí o tom aj fotografia, ktorú zverejnil v „gratulačnom“ statuse Martin Klus. Je na nej aj s Igorom Matovičom pri stole v nejakej reštaurácii bez rúška. A s nimi aj ďalší hostia. Páni, čo by na takýto papalášizmus povedali bežní Slováci?
Od radosti, že ostal vo funkcii, zabudol na poníženie, čo mu spôsobil Matovič

Martin Klus v statuse píše, že sa teší na ďalšiu spoluprácu s prvoaprílovou vládou. Ako prvý apríl však vyznieva aj ním zverejnená fotografia,. Na nej sú s Matovičom bez rúška. Štátny tajomník na sociálnej sieti novému predsedovi vlády aj ministerkám a ministrom gratuluje. Želá im veľa sily, trpezlivosti, ale tiež odhodlania posúvať Slovensko vpred.

„Nebude to ľahká práca, obzvlášť pre pokračujúcu pandémiu. No verím, že sa nám podarí naďalej krok za krokom napĺňať (staro)nové programové vyhlásenie vlády. Pomáhať občanom a zlepšovať ich život,“ píše v statuse Klus.

Veľmi pekne sa poďakoval odchádzajúcemu premiérovi Matovičovi za doterajšiu spoluprácu. „Ako šerpa, teda poradca a hlavný koordinátor predsedu vlády pre európske záležitosti budem vždy spomínať najmä na spoločné chvíle strávené v úprimnom odhodlaní a úsilí urobiť maximum pre Slovensko a jeho občanov,“ píše Klus. Akoby zabudol na to, ako ho Matovič po hádke s Richardom Sulíkom nezobral na summit do Bruselu.


„To nám idete takýmto príkladom?“ pýta sa nahnevaný Milan Briatka

Skutočnosť, že je dvojica bez rúška, si všimol aj Milan Briatka, ktorý im v komentári pod oslavným Klusovým statusom napísal: „Tie rúška vám dal dole Fico? Tak už viete, prečo niektorí ľudia majú pochybnosti a aj nedodržiavajú, čo im kážete, keď idete takýmto príkladom. A je to jedno či OĽaNO alebo SaS. Nezodpovedný a nedôvery hodný. A tie nekresťanské odmeny, čo ste si za pár mesiacov nadelili. A ľudí, čo nasadili svoje životy, čakali rok alebo sa ani nedostali, tých pár euro. Je to proste hnus.“

Robert Musil bol ešte tvrdší: „Dúfam, že táto staronová vláda k*k*t*v je len prvoaprílový žart a rýchlo odtiaľ zmiznete. Robíte, kritizujete a správate sa presne tak isto, ako keď ste prstom poukazovali na predošlú vládu, aké robí prešľapy. A vy ste ešte horší. Držíte sa tam zubami nechtami, len aby ste sa nevzdialili od koryta. A Igor, to je skokan roka v prepade preferencií. Ľudí sa snažíte za pomoci policajtov a vojakov držať nakrátko a vy sami sa správate úplne v štýle - my môžeme, my sme Bohovia. Len vám dobre natrieskať po tých sprostých prašinách, aby ste sa už zobudili z tohto vášho sna: Predĺžime núdzový stav a môžeme si robiť čo chceme.“

Poriadna drzosť a papalášizmus - poslanci OĽaNO rokovali na Bôriku napriek vládnemu zákazu!
Vodu kážu a víno pijú. Poslanci z vládneho hnutia OĽaNO rokovali vo vládnom zariadení na Bôriku aj napriek tomu, že je zákaz vychádzania a zhromažďovania sa. V statuse na sociálnej sieti to kritizuje aj mimoparlamentná SNS. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik