Zoznam vedľajších reakcií na vakcíny sa rozširuje. Čo ešte môžeme čakať?
01 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Koronavírus Covid-19 všetkým poriadne zamiešal karty. Len z odstupom času sa zisťujú nielen rôzne reakcie na ochorenie ale aj nepredvídateľné reakcie na jednotlivé vakcíny. Od straty čuchu, chuti, cez dlhodobé následky spôsobené dlhým Covidom, problémy so zrážanlivosťou krvi po podaní vakcíny až po anafylaktické šoky.


Muž vo Virgínii utrpel zriedkavú reakciu na vakcínu COVID-19, ktorá spôsobila bolestivé vyrážky. Tie sa rozšírili po celom tele a pokožka sa začala odlupovať, uvádza New York Post. Dôchodca Richard Terrell z Goochlandu začal trpieť zvláštnymi príznakmi štyri dni po podaní jednorazovej vakcíny Johnson & Johnson, informovala spravodajská stanica WRIC.

"Začal som pociťovať malé nepríjemné pocity v podpazuší, a potom o pár dní neskôr sa mi zjavila vyrážka. Začal som opúchať a moja pokožka sčervenala," povedal Terrell a dodal, že vyrážka mu čoskoro pokryla celé telo.

"Všetko sa to stalo tak rýchlo. Pokožka sa mi začala šúpať,,“ posťažoval sa Terrell novinárom. "Bolo to štípanie, pálenie a svrbenie. Kedykoľvek som pokrčil ruky alebo nohy, bolo to veľmi bolestivé."

Povinný digitálny očkovací pas môže znamenať koniec slobody pre Západ. Systém vás už nepustí
Bývalá poradkyňa amerického exprezidenta Billa Clintona Naomi Wolfová naliehavo varuje pred zavedením digitálneho očkovacieho pasu. Mohol by totiž znamenať koniec občianskej spoločnosti, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Išiel na pohotovosť do nemocnice, kde lekári zistili, že má nežiadúcu reakciu na vakcínu, informovala agentúra WRIC. "Vylúčili sme všetky vírusové infekcie, vylúčili sme samotný COVID-19, ubezpečili sme sa, že jeho obličky a pečeň sú v poriadku, a nakoniec sme dospeli k záveru, že príčinou bola vakcína, ktorú dostal," povedala lekárka Fnu Nutanová a dodala, že to mohlo byť životu nebezpečné, ak by sa to neliečilo.

"Koža je najväčší orgán v tele, a keď sa zapáli, môžete stratiť veľa tekutín a elektrolytov," uviedla Nutanová. No zároveň zdôraznila, že takéto reakcie sú extrémne zriedkavé. "Ak sa pozriete na riziko nežiadúcich reakcií na vakcínu, je skutočne, skutočne nízke," uviedla. "Vôbec nie sme znepokojení. Som veľkým zástancom vakcíny,“ uzavrela odborníčka.

Rusko zaregistrovalo prvú vakcínu proti koronavírusu pre zvieratá
Ruské úrady v stredu oznámili, že zaregistrovali prvú vakcínu proti koronavírusu určenú pre zvieratá. Očkovaciu látku Carnivak-Cov vyvinuli odborníci z ruskej Federálnej služby pre veterinárny a fytosanitárny dohľad... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | tasr