Očkovať uprostred pandémie? Toto nám „rozbíja“ imunitný systém, tvrdí špičkový virológ Bossche
01 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nemecká vláda v súvislosti s očkovaním počas pandémie koronavírusu nevidí žiadne nevýhody pre zaočkovaných a nesúhlasí s obavami špičkového virológa Geerta Vandena Bosscha, píše epochtimes.de.



Zvyšuje sa odolnosť vírusu a vznikajú nové mutácie

Po vyhláseniach známeho virológia Geerta Vandena Bosscha sa k slovu prihlásila aj nemecká vláda. Bossche tvrdí, že očkovanie ľudí uprostred pandémie koronavírusu vedie k tomu, že vírus je oveľa nákazlivejší. Zvyšuje sa aj odolnosť vírusu , čo vedie k vytváraniu mutácií.



Vakcína nebráni prenosu vírusových variantov

Navyše masové očkovanie proti koronavírusu podľa Bosscha s najväčšou pravdepodobnosťou ešte viac zintenzívni adaptívny „imunitný únik“, pretože žiadna zo súčasných vakcín nebráni prenosu vírusových variantov.


WHO je s čínskymi vakcínami Sinopharm a Sinovac spokojná, pomôžu únii v očkovacej kríze?
01 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Nie je odporcom vakcín

Virológ Bossche pracoval v oblasti výskumu infekcií a vývoja vakcín pre farmaceutické spoločnosti Novartis a GlaxoSmithKline, ako aj pre organizáciu GAVI a nadáciu Bill & Melinda Gates Foundation. Nie je odporcom očkovania.



Vakcíny sú účinné voči známym mutáciám

Na otázku Epoch Times ako nemecká spolková vláda vníma varovanie zo strany Bosscha a akým spôsobom bude spoločne s Inštitútom Roberta Kocha (RKI) vedieť v budúcnosti rozlíšiť „prirodzené“ vírusové mutácie  od variantov, ktoré vznikli na základe zmenených podmienok „hostiteľa“, vláda uviedla:


„V súčasnosti známe varianty SARS-CoV-2 vznikli ešte pred tým, ako sa začali vakcíny používať. Inštitút Roberta Kocha veľmi pozorne sleduje súčasný epidemiologický vývoj, a to aj v oblasti vírusových mutácií, a v prípade, že dôjde k tzv. „únikovým mutáciám“, bude vládu o tom včas informovať. Doterajšie dostupné údaje zatiaľ naznačujú, že schválené vakcíny sú účinné proti známym mutáciám. “


V Česku riešia šesť nových podozrení na úmrtie po očkovaní
Marec bol v Česku dosiaľ najhorším mesiacom čo sa týka úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Ako na spasenie preto každý čaká na vakcínu. No teraz vyvoláva paniku správa, že len za posledný týždeň pribudlo u našich susedov šesť podozrení na... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Infikovaní zaočkovaní ľudia sú infekční len minimálne

Inštitút podľa vlády nepretržite vyhodnocuje epidemiologický vývoj v oblasti vírusových mutácií. Navyše údaje, ktoré má RKI doteraz k dispozícii, naznačujú, že infikované zaočkované osoby sú infekčné len minimálne.



Poškodenie vrodenej imunity

Virológ Bossche varoval aj pred tým, že očkovanie počas pandémie, ako aj izolácia, „rozbíjajú“ imunitný systém. Podľa neho si ľudstvo v dôsledku vakcinácie poškodí vrodenú imunitu.


Nemecká vláda ale nevidí žiadne nepriaznivé účinky na imunitný systém v dôsledku izolácie alebo očkovania počas pandémie, dodáva epochtimes.de.


Rozhodnutie vyliečiť ekonomiku vakcínami (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Iveta Machová