V Česku riešia šesť nových podozrení na úmrtie po očkovaní
01 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Marec bol v Česku dosiaľ najhorším mesiacom čo sa týka úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Ako na spasenie preto každý čaká na vakcínu. No teraz vyvoláva paniku správa, že len za posledný týždeň pribudlo u našich susedov šesť podozrení na úmrtie po očkovaní proti COVID-19, informuje TASR.


Podľa televízie TA3 celkom ich Štátny ústav pre kontrolu liečiv (SÚKL) eviduje už 31. Ústav všetky hlásenia odoslal do európskej databázy nežiaducich účinkov, kde sa prípady posudzujú.





Podľa nej SÚKL uvádza, že všetky hlásenia o úmrtiach sú v ČR dôkladne hodnotené. Následne ich posudzuje výbor Európskej agentúry pre lieky (EMA). V ňom má Česko svojich zástupcov.

"Rovnako ako u ostatných hlásení aj v týchto prípadoch ide len o podozrenie na vzťah k očkovaniu. Časová súvislosť rozhodne nemusí znamenať súvislosť príčinnú," uviedol SÚKL. Televízia ČT24 dodala, že ak by výbor EMA dospel k záveru, že medzi liekom a reakciou existuje príčinná súvislosť, mohla by zmeniť jeho registráciu.


Španieli idú testovať štvordňový pracovný týždeň. Uchytil by sa aj na Slovensku?
Na jeseň by malo Španielsko začať testovať sen každého zamestnanca - skrátenie pracovného týždňa zo 40 na 32 hodín. A mzdy zamestnancov majú zostať na pôvodnej úrovni, informuje portál sme.sk. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Diana Zaťková