Putin diskutoval s Merkelovou a Macronom o vakcíne Sputnik V
31 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič

Medzi témami, o ktorých diskutovali v utorok prostredníctvom videokonferencie ruský prezident Vladimir Putin, nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Emmanuel Macron boli aj možné dodávky ruskej vakcíny Sputnik V do Európskej únie.


Témou videokonferencie však bola najmä politická situácia v Bielorusku, Sýrii a na Ukrajine a niektoré otázky sa taktiež dotkli aj Navaľného. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na tlačové oddelenie Kremľa

„Osobitná pozornosť bola venovaná úlohe spojiť úsilie v boji proti spoločnej hrozbe – pandémii koronavírusu. V tejto súvislosti lídri diskutovali o opatreniach na zabránenie ďalšiemu šíreniu choroby,“ uviedol Kremeľ.

Podľa neho trojica diskutovala aj o „vyhliadkach na registráciu ruskej vakcíny Sputnik V v Európskej únii a jej možné dodávky a spoločnú výrobu v krajinách EÚ“.

Lídri diskutovali aj o situácii vo vzťahoch medzi Ruskom a Európskou úniou. Putin uviedol, že Rusko „je pripravené obnoviť normálnu, odpolitizovanú spoluprácu s Európskou úniou, ak sa preukáže vzájomný záujem“.

Američania omieľajú: "S Ruskom iba z pozície sily". Putin však nedovolí, aby si to ktokoľvek dovoľoval!
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov: "Rusko nenechá USA ani žiadnu inú krajinu, aby s ním hovorili „z pozície sily." Čítať ďalej
30 | 03 | 2021