Američania omieľajú: "S Ruskom iba z pozície sily". Putin však nedovolí, aby si to ktokoľvek dovoľoval!
30 | 03 | 2021 I

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov: "Rusko nenechá USA ani žiadnu inú krajinu, aby s ním hovorili „z pozície sily."


V rozhovore pre Argumenty a Fakty to dnes povedal Dmitrij Peskov. Cituje ho agentúrny portál tass.com.
Opakujú mantru

"Američania stále opakujú ako mantru: budeme hovoriť s každým z pozície sily. Ruský prezident Vladimir Putin ani ktokoľvek iný v ruskom vedení nenechá Američanov alebo niekoho iného takto s nami hovoriť." Povedal podľa citovaného zdroja Peskov.

Rusko by podľa Putina mohlo do konca leta dosiahnuť kolektívnu imunitu
Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu vyjadril presvedčenie, že Rusko by mohlo do konca leta dosiahnuť kolektívnu imunitu voči koronavírusu SARS-CoV-2 a uvoľniť pandemické opatrenia. Informovala o tom v nedeľu agentúra TASS. Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | TASR

Do extrému nie

Peskov v rozhovore o tom, či je možné očakávať prerušenie diplomatických vzťahov s Washingtonom, poznamenal, že nechce hovoriť o „extrémnych scenároch“.

Pri komentovaní postupu pozvania ruského veľvyslanca vo Washingtone Anatolija Antonova na konzultácie v Moskve hovorca Kremľa poznamenal, že ide o preskúmanie rusko-amerických vzťahov pod novou americkou správou. Podľa Peskova stále existujú problémy, o ktorých môžu Rusko a USA diskutovať vrátane „strategickej stability, kontroly zbraní a snáh o riešenie regionálnych konfliktov“.

Podľa jeho slov je predovšetkým potrebné prerokovať Spoločný komplexný akčný plán pre iránsky jadrový program „a ďalšie globálne problémy“.
Nenechali sa vyprovokovať

"Americký prezident Joe Biden predtým v rozhovore pre ABC News uviedol, že ruské úrady budú musieť zaplatiť cenu za ich údajné zasahovanie do amerických volieb. Na otázku, či považuje Putina za vraha, navyše odpovedal Biden kladne." Pripomína portál tass.com nedávne výroky Bidena.

(Medzititulky red. HD.)

ARGUMENTY A FAKTY: Sankcie USA nedonútia Rusko vzdať sa suverénnej politiky, tvrdí Peskov
S pomocou sankcií Spojené štáty nemôžu donútiť Rusko opustiť zvrchovanú politiku, povedal hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov v rozhovore pre Argumenty a fakty. Zároveň sa dotkol niekoľko tém a poodkryl niektoré detaily zo života Kremľa aj... Čítať ďalej
16 | 01 | 2019 | Michal Šumichrast