Najväčší problém súčasnosti podľa Progresívneho Slovenska? Manželstvá osôb rovnakého pohlavia
31 | 03 | 2021 I Petra Demková

Europoslanec za PS, Martin Hojsík, v čase covidovej krízy, keď sa obrovské percento Slovákov prepadlo pod hranicu chudoby, plače na Facebooku pre LGBTi agendu. Ak sú europoslanci vzhľadom na svoje príjmy často obviňovaní, že sú odtrhnutí od reality problémov bežných ľudí, M. Hojsík občanom Slovenska ich podozrenie práve potvrdil.


„Sedem rokov lásky bez prekážok,“ dal dojemný titulok svojmu statusu europoslanec Hojsík. „V tento deň pred siedmimi rokmi boli v Anglicku a Walese uzatvorené prvé manželstvá osôb rovnakého pohlavia. Už sedem rokov si tak môžu všetky milujúce páry v Anglicku a Walese povedať svoje áno, oficiálne, bez strachu, rovnocenne,“ teší sa.

„A viete kto tieto manželstvá presadil? Líder Konzervatívnej strany a vtedajší premiér David Cameron. V parlamente následne prešli s podporou sociálnych demokratov a liberálov v pomere 400 ku 175. Viete si to predstaviť u nás? Matovič verejne vyjadrí podporu manželstvám osôb rovnakého pohlavia, Fico a Pellegrini sa bez váhania pridajú, Richard Sulík spokojne prikývne. Spojení v snahe pomáhať a šíriť toleranciu. Nepredstaviteľné? Žiaľ áno,“ sťažuje sa Martin Hojsík.

Matovič nás chce vakcínou Sputnik všetkých opäť len oklamať, tvrdí europoslanec Šimečka
Vláda Igora Matoviča, ale najmä on samotný, je v ostatnom čase terčom ostrej kritiky. Najnovšie sa pustil do premiéra aj europoslanec Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Europoslanec za PS by bol veľmi rád, ak by sa podľa jeho slov „aj naši konzervatívni (a tzv. sociálnodemokratickí) politici a političky dostali zo zajatia myslenia 14. storočia, zahodili strach a nechali sa viesť súcitom a porozumením.“

„Manželstvá ľudí rovnakého pohlavia nikoho neohrozujú. Moje heterosexuálne manželstvo ich prijatím nijako neutrpí. A ani to vaše. To, čo sa zmení, bude život tých ľudí, ktorí teraz nemajú poriadnu právnu ochranu, detí, na ktoré zákon nemyslí, rodiny, ktoré štát ignoruje,“ omieľa starú známu „mantru“ liberálov Hojsík.

Floskúl nikdy nie je dosť a tak Hojsík pridáva ďalšiu: „Manželstvá ľudí rovnakého pohlavia nie sú o špeciálnych privilégiách. Ako napísala moja kolegyňa Lucia Pleváková (PS), sú „o dôstojnom živote pre každého, bez strachu o svojich najbližších a s právnou ochranou a podporou zo strany štátu pre všetky rodiny na Slovensku.”

Poriadnou krajinou budeme podľa Hojsíka, keď budeme mať LGBTi agendu na vysokej úrovni. „Chcem, aby Slovensko bolo férovou krajinou pre všetkých. A takou budeme, keď bude mať každý šancu na dôstojný život a bude môcť byť tým, kým sám chce byť. A byť s tým alebo tou, s kým chce byť,“ napísal liberál a pridal fotografiu dvoch ženíchov, ktorí sa zobrali v roku 2014, navodzujúc dojem, že je bežné, aby manželstvá gayov vydržali toľko rokov.

Ak by ste náhodou chceli vyjadriť svoj názor, u pána Hojsíka nepochodíte. Na konci príspevku upozorňuje, že „všetky nenávistné komentáre budú zmazané a tie, ktoré porušia zákony SR budú patrične nahlásené.“ Aké kritérium na „nenávistné“ pán europoslanec má, nie je jasné. Je možné, že je to akákoľvek kritika. Zdá sa, že najobľúbenejšie aktivity tých najtolerantnejších v našej spoločnosti v posledných rokoch, sú cenzurovanie a bonzovanie.

Progresívny europoslanec Šimečka: Chcem sankcie proti Rusku
Progresívny europoslanec Michal Šimečka si opäť kopol do Ruska. Tentoraz pokarhal šéfa diplomacie EÚ Josepha Borella, že na rokovanie s ruským ministrom zahraničia Sergejov Lavrovom nešiel so zoznamom sankcií, píše v statuse na sociálnej... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Petra Demková