Nie som popierač, som kritik. Pre mňa je vlastenectvo láska, hovorí Daniel Landa (VIDEO)
30 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Daniel Landa, český spevák. Nedávno s kolegami rozvážal dôchodcom vitamín D, zinok, selén. Podporuje prevenciu proti Covidu zo všetkých síl. Zároveň kritizuje štátnu moc za zlyhania a neschopnosť bojovať proti pandémii.


"Už je hotovo. Dôležité vitamíny (D, C, Zinok) podľa odporúčania Prof Baranca boli včera odovzdané seniorom. Bolo nám cťou a ďakujeme za možnosť pomôcť s prevenciou (v rámci našich možností). Špeciálne poďakovanie patrí našim chlapcom zo združenia Obrozenci 2.0" Píše v jednom statuse na sociálnej sieti Dan landa. V inom zas hovorí o vlastenectve a svojom vzťahu k pandémii.
Vlastenectvo je láska

"Vzťah k vlastenectvu sa pretvára a prehlbuje. Človek dostane v mladosti akýsi základ, potom to s ním už ide. Je to akási "razba" človeka. Naberá to na vývoji, na kvalite. Ako dospievate a zrejete, menia sa vám intenzívne priority. Pre mňa je vlastenectvo LÁSKA. Nič iného v tom nevidím a nič iného tým nevyjadrujem."

Nemecký vedec Scheuch: Rúška vonku aj zákazy sú šialenosť. Politici nerobia rozhodnutia na základe odporúčaní odborníkov
Keď nemecký biofyzik Gerhard Scheuch hodnotí opatrenia ako zákaz vychádzania či povinnosť nosiť vonku rúško, neodpustí si slová ako šialené, absurdné či hlúposť. Jeden z najväčších európskych odborníkov na aerosóly je totiž presvedčený, že... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Petra Demková

Láska má právo kritizovať

"Tá láska môže byť samozrejme aj dosť ostrá. Ako keď otec, alebo manžel ide brániť niečo jemu cenné, niečo, čo miluje. Ak milujem svoju rodinu, svoj rod, to neznamená, že musím hneď ísť suseda niečím tresnúť po hlave. Naopak, myslím si, že je veľmi dobré, ak tí susedia, tie rodiny, vychádzajú spolu veľmi dobre. Vlastenectvo je o kráse, je o ušľachtilosti. O usilovnosti." Zdôveruje sa Dan Landa.

"Dnes tento duch akosi mizne."

Najťažšie obdobie od konca druhej svetovej vojny? Omyl, najhlúpejší a najhorší politici!
Jednou z najodpornejších fráz posledných dní je konštatovanie, že prežívame "jedno z najťažších období od konca druhej svetovej vojny". V podstate to ani nie je slovný zvrat, ale zvratok. Neviem, kto s ním prišiel prvý, ale dnes ho v straníckych... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Je to o usilovnosti

"Ak chcem niečo tvoriť, musím pracovať, musím drieť. Musím byť plný niečoho. Tvorba a vlastenectvo? No, to robím celý život."

"Vlani som nakrúcal pozitívne videá, burcoval som. Ale dnes mi vadí očividná nemúdrosť, totálne organizačné chyby. Nie som popierač ani dnes, ale som kritik."

"Plošné opatrenia a hlasy ľudí. Spoločnosť je celok. O čo nám ide, aby sme neochoreli, alebo aby ľudia neumierali v nemocniciach?"
Odborníci versus politici

"Snažím sa zosilovať hlasy odborníkov a vadí mi, keď ich politici nepočúvajú."
Landa o národe

"Národ chápem ako náš rod. Štát, to je akýsi prázdny útvar."

(Medzititulky red. HD.)

 

Celý rozhovor Daniela Landu si môžete vypočuť tu



 

Ako zvládli rok s koronou politici? "Na voličov kašlú, odborníkov okrikujú, vedcom sa posmievajú"
Slovenskí vedci hodnotili slovenský rok s koronou. Svoj názor, samozrejme podložený dátami, publikovali aj Dáta bez pátosu. Tak ako sme ten rok zvládli? Najlepší krok Septembrové a októbrové kroky k obmedzeniu mobility, zavedenie izolácie... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Michal Filek