Becík si za Ivermectinom stojí, podstatná je záchrana životov. Úrady chcú vedieť, odkiaľ ho vzal
26 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Starosta obce Dvory nad Žitavou a syn exministra za HZDS Branislav Becík si za svojimi krokmi stojí. Ten zabezpečil liek Ivermectin pre obvodnú lekárku pre účel liečenia ochorenia COVID-19. Svoje slová dokladá štatistikami o liečbe, ktoré sú veľmi priaznivé, píše Plus jeden deň.


Krok Branislava Becíka už zaujal aj úrady. Tie chcú vedieť, ako sa prvému mužovi obce podarilo získať väčšie množstvo Ivermectinu, keďže prípravok momentálne patrí medzi úzkoprofilové. Nitriansky samosprávny kraj ho na základe podnetu od Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv a Slovenskej lekárnickej komory vyzval, aby vysvetlil spôsob jeho nadobudnutia tohto lieku.

Prípad bol zmedializovaný po tom, ako Európska lieková agentúra neodporučila používanie Ivermectinu na  na liečbu koronavírusu. Získaním Ivermectinu sa Becík pochválil ešte koncom februára, kedy priznal, že 500 kusov dostal ako dar od zahraničných priateľov. S týmto vysvetlením sa však úrady neuspokojili.

Starosta Becík zlomil hnusobe krk: "Ivermectinom sme pomohli vyliečiť sa našim ľuďom. Krivka klesá"
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík je pyšný, že sa mu pomocou lieku Ivermectin podarilo v jeho obci vyliečiť veľa pozitívnych ľudí na koronavírus. Zo svojho úspechu sa teší aj vo zverejnenom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Snúbenec prominentnej dermatologičky Aleny Pallovej viackrát zdôraznil, že liek by nemal byť v nemocniciach, ale v ambulanciách obvodných lekárov.
Podstatná je záchrana životov

„Nevyvraciam názory odborníkov zo zahraničia, ale musíme si uvedomiť, že aj u nás sú mnohé ich štúdie, ktoré neboli zverejnené a o tie sa opierame. Volali mi stovky lekárov, ktorí ho ordinujú svojim pacientom. Pre mňa je najdôležitejšia záchrana života a nám doteraz sa vďaka nemu podarilo vyliečiť viac než tridsať Dvoranov,“ uviedol Becík.

Ten ďalej poukazuje na štatistiky, podľa ktorých nebol nikto hospitalizovaný na covidovom oddelení v Nových Zámkoch po liečbe Ivermectinom.

„Určite neprestaneme, silu nám dodávajú naši ľudia, ktorí ma po tom, čo sa o prípade začalo hovoriť a písať v médiách, podporujú. Vidíme, že liek v praxi funguje a ja osobne nemám dôvod, aby som sa poddal tlaku neprajníkov. Keby mi naša lekárka povedala čo len jedno slovíčko, že niečo nie je dobré, alebo nemá to zmysel, prestal by som to riešiť. Slová odborníčky sú pre mňa rozhodujúce a záväzne,“ priznáva starosta.

Pharmafirmy potrebujú chorých, inak si nenabalia vačky, tvrdí nahnevaný starosta Becík
Branislav Becík sa „preslávil“ tým, že pre svojich ľudí v Dvoroch nad Žitavou zabezpečil v boji s koronavírusom Ivermectin. Hoci pomohol, podľa jeho slov asi tridsiatke ľudí, teraz má z toho problémy. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik