České médiá: Z vlády odchádzajú najlepší ministri, tvrdí Čaputová
25 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Po odchode ministra školstva Branislava Gröhlinga a ministra zahraničia Ivana Korčoka prezidentka Zuzana Čaputová uviedla, že z vlády odchádzajú najlepší ľudia, píše portál Sputnik.


Podľa Čaputovej je potrebné vyriešiť vládnu krízu. "Je to v súlade s tým, čo predtým médiá avizovali. Blížime sa k tomu, že takmer polovica ministrov už nebude súčasťou vlády Slovenskej republiky. Ultimát padlo veľa a situácia je pomerne jasná. Medializované informácie nasvedčujú tomu, že čoskoro, dúfam, dôjde k vyriešeniu tejto situácie," vyhlásila Čaputová o odchode ministrov z vlády Igora Matoviča.

Predseda strany SaS Richard Sulík už z funkcie v utorok odstúpil. Urobil tak potom, čo predseda vlády predchádzajúcu nedeľu oznámil, že je pripravený vzdať sa kresla a pôsobiť ďalej vo vláde ako radový člen vlády. Jednou z podmienok bol aj odchod Richarda Sulíka z vlády.

Merkelová zrušila kvôli kritike prísne obmedzenia, ktoré boli naplánované na veľkonočné sviatky
Nemecká kancelárka Angela Merkelová zrušila prísne obmedzenia, ktoré boli naplánované na veľkonočné sviatky po tom, čo vyhláška vyvolala rozruch medzi verejnosťou aj v jej vlastnej strane, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Marek Molnár