Nám Sputnik položil koalíciu. Nemci s Rusmi vďaka nemu rozbiehajú očkovaciu turistiku
22 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa plánuje novú formu turistiky. Na moskovskom letisku Domodedovo chce zaistiť exkluzívne "Corona Lounge" pre bohatých nemeckých záujemcov o vakcináciu Sputnikom V. Nemci dokonca nemusia opustiť tranzitný priestor, píše portál spravodaj.net.  


Majetní Nemci so záujmom o očkovanie proti Covid-19 a nespadajúci do v súčasnosti zaočkovávaných kategórií, hľadajú prístup k ruskej vakcíne. Najmä kvôli slimačiemu tempu očkovania sa Sputniku V dožaduje čoraz väčšie množstvo Nemcov.


"Letisko Moskva Domodedovo má v príletovom tranzitnom priestore miesto všeobecného očkovania. Toto očkovacie stredisko je otvorené pre zamestnancov letiska, ruských občanov a cudzincov s povolením na pobyt v Rusku. V súčasnosti v moskovskom Domodedove nie je salónik spoločnosti Lufthansa,” informoval hovorca spoločnosti. 


Podľa portálu BNE IntelliNews sa rokovania spoločnosti Lufthansa s ruským ministerstvom zahraničia o zriadení pravidelnej linky medzi frankfurtským letiskom a moskovským Domodedovom, druhým najväčším letiskom Moskvy, blížia k záveru.


Maturanti tešte sa: Minister oznámil, že maturity v tomto školskom roku nebudú!
Nemožnosť riadne navštevovať školu a absolvovať tak komplexné vyučovanie má za následok to, že maturity sa v tomto školskom roku konať nebudú. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Existujú vraj aj plány na rozšírenie letového vakcinačného programu na lety z Zürichu a Viedne a iných destinácií, kde je dopyt po očkovaní. 


Prevádzka Lufthansy je teraz takmer úplne uzemnená pandémiou Covid-19, očkovacie lety by teda boli dobrým komerčným príspevkom. 


Náklady na balíček očkovacej turistiky, ktorý by zahŕňal dva spiatočné lety do Moskvy, by podľa zdroja BNE IntelliNews predstavovali približne 1 000 eur. Sputnik stojí len 10 eur za jednu dávku, čo z neho robí jednu z najdostupnejších vakcín na svete.


Pripomeňme, že nemecká kancelárka Angela Merkelová hovorila s ruským prezidentom Putinom nielen na tému možnosti dodávok Sputnika V, ale aj možného vybudovania výrobného závodu na túto vakcínu v Nemecku. 


K smrti Lučanského si dám predvolať aj novinárku Tódovú a Kotlebu, prezradil Radačovský
Od smrti generála a bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského uplynuli takmer tri mesiace. Hoci to tak možno nevyzerá, vyšetrovanie naďalej prebieha. Potvrdil to na sociálnej sieti splnomocnený zástupca rodiny Miroslav Radačovský. Chce, aby... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

.