Fínsky bar našiel medzeru v zákone. Svojich zákazníkov zamestnal
22 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Fínsky Bar Q má dnes stovky zamestnancov. Majiteľ sa totiž rozhodol využiť medzeru v zákone a zamestnal zákazníkov. To im umožňuje jesť a piť v bare ako zamestnancom. Doteraz Fíni nenašli žiaden rozpor so zákonom a pravidlami obmedzení, informuje portál Breitbart.


V meste Imatra na juhu Fínska Bar Q uviedol, že sa zmení na reštauráciu iba pre zamestnancov. Zamestnal 500 zamestnancov. Regionálna štátna administratívna agentúra pre južné Fínsko uviedla, že bude na bar dohliadať, no zatiaľ neporušil žiadne zákony.

Vysoký úradník Markus Leivonen z regionálnej štátnej správy južného Fínska uviedol, že jeho agentúra bola v kontakte s políciou, ale pripustil, „že na základe informácií z médií sa zdá, že je to legálne“.

Správa tiež odhalila, že polícia v južnom Fínsku prijala telefonáty od verejnosti týkajúce sa činnosti v miestnych baroch a reštauráciách. Hlavný inšpektor Jukka Lankinen z polície v juhovýchodnom Fínsku tiež poznamenal, že niektorí majitelia reštaurácií a barov sa už od jari minulého roku navzájom špehovali a informovali o porušeniach lockdownu.

Nám Sputnik položil koalíciu. Nemci s Rusmi vďaka nemu rozbiehajú očkovaciu turistiku
Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa plánuje novú formu turistiky. Na moskovskom letisku Domodedovo chce zaistiť exkluzívne "Corona Lounge" pre bohatých nemeckých záujemcov o vakcináciu Sputnikom V. Nemci dokonca nemusia opustiť tranzitný... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Kým niektoré podniky, ako napríklad Bar Q, hľadajú medzery v zákone o podnikaní, mnoho ďalších majiteľov spoločností v Európe a Severnej Amerike sa proti obmedzeniam blokovania úplne vzbúrilo.

V Taliansku až 50 000 reštaurácií otvorilo svoje brány v januári na protest proti uzavretiu. Začiatkom toho istého mesiaca došlo v poľskom meste Zakopané k podobnej vzbure, v rámci ktorej sa stovky podnikateľov vyhrážali, že znovu otvoria napriek obmedzeniam vlády.

Čo robia Briti v očkovaní inak? Johnson hovorí o fantastickom úspechu
Pokiaľ ide o očkovanie, mnohí v Európe sa pozerajú na Britské ostrovy so závisťou. Už polovica všetkých dospelých tam bola zaočkovaná proti koronavírusu. Je veľa dôvodov, prečo tam očkovanie tak rýchlo napreduje, píše... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová