Jeho veličenstvo Mikas: Od pondelka povoľujem otvorenie nekrytých a čiastočne krytých trhovísk
21 | 03 | 2021 I editor01hd
Hlavný hygienik Ján Mikas od pondelka povolil otvorenie nekrytých a čiastočne krytých trhovísk. Ide o miesta s predajom sadeníc, rezaných kvetov, potravín, zeleniny a ovocia. Informuje 1.pluska.sk.

„Jednotlivé predajné miesta budú musieť byť umiestnené v najmenej dvojmetrových rozstupoch. Nekryté a čiastočne kryté trhoviská musia mať zabezpečený jednosmerný pohyb zákazníkov. A regulovaný vstup a výstup z trhoviska," povedala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) Daša Račková.

Na tržnice a trhoviská sa nevzťahovala výnimka z marcovej vyhlášky, ktorou sa uzatvárali maloobchodné prevádzky a prevádzky poskytujúce služby. Niektoré známe trhové miesta v hlavnom meste preto zatvorili.

Nová vyhláška ÚVZ spresňuje, že medzi prevádzky verejného stravovania, ktoré môžu zákazníkom vydávať jedlá so sebou, patria aj stánky s trvalým stanovišťom.

Okrem bankových, poisťovacích a leasingových služieb budú môcť byť od pondelka otvorené aj prevádzky iných finančných služieb. Otvoriť sa budú môcť všetky prevádzky poskytujúce opravy a servis elektroniky, strojov a iných vecí a zariadení.

Zaočkovaného Slováka vyhostili z Nemecka "ako posledného vraha" aj napriek certifikátu (VIDEO)
Dvakrát zaočkovaný Slovák vakcínou od Pfizeru, pridal na Facebook video, ako ho vyhosťujú z Nemecka. Tam mu podľa jeho slov neuznali certifikát, ktorý o vakcinácii dostal, čo malo za následok vyhostenie z krajiny za sprievodu piatich policajných... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Timotej Dudka


Vyhláška špecifikuje, že osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a ich sprievodcovia nemusia v prevádzkach dodržiavať dvojmetrový odstup. „Sprievodca môže ísť vo vyhradenom čase od 9.00 do 11.00 h nakupovať pre osobu s ťažkým zdravotným postihnutím aj sám, musí mať však so sebou príslušný preukaz," zhrnula Račková.

Po príchode zo zahraničia budú musieť od pondelka absolvovať povinnú karanténu aj zaočkovaní ľudia, ako aj tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19. Dôvodom je výskyt nových mutácií.

Dáta bez pátosu: Za náklady na 100 AG testov by mohlo ísť 5-10 detí na 5 dní do školy v prírode
Situácia s koronavírusom sa na Slovensku pomaly zlepšuje. Svedčí o tom nielen klesajúci počet mŕtvych, ale aj hospitalizovaných. Potešujúcu skutočnosť si všimli aj analytici z iniciatívy Dáta bez pátosu, ktorí celú situáciu zhodnotili na sociálnej... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik