Zaočkovaného Slováka vyhostili z Nemecka "ako posledného vraha" aj napriek certifikátu (VIDEO)
21 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Dvakrát zaočkovaný Slovák vakcínou od Pfizeru, pridal na Facebook video, ako ho vyhosťujú z Nemecka. Tam mu podľa jeho slov neuznali certifikát, ktorý o vakcinácii dostal, čo malo za následok vyhostenie z krajiny za sprievodu piatich policajných áut.


"Takže priatelia, ak vám niekto povie, že vakcína je sloboda, tak vás musím ubezpečiť, že vakcína sloboda nie je," zdôraznil vyhostený Slovák v úvode videa. Podľa svojich slov podstúpil očkovanie vakcínou od spoločností Pfizer/BioNTech, o čom mu bol pridelený aj príslušný certifikát. Ten mu však v Nemecku neuznali a následne ho polícia odprevadila späť do Česka, z kadiaľ cestoval.



"Vyvádzajú ma z Nemecka ako nejakého posledného vraha v eskorte piatich áut," sťažoval sa. "Toto je tá sloboda, ktorú oni prezentujú. Daj sa zaočkovať a budeš slobodný," uzavrel s iróniou.

Prípadov nákazy už zaočkovaných Slovákov neustále pribúda. Ako to odôvodnil infektológ?
Na Slovensku máme aktuálne zaočkovaných vakcínou proti COVID-19 vyše pol milióna ľudí. S týmto počtom však neustále pribúdajú aj prípady nákazy zaočkovaných ľudí, informuje Plus jeden deň. Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Timotej Dudka