Velenie NATO je zdesené, už týždeň "nemôže nájsť" v prísne stráženom Stredomorí utajenú ruskú ponorku
20 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Potvrdilo sa, že protiponorkové sily NATO nedokázali ani za týždeň lokalizovať ponorku „Rostov na Done“ v Stredozemnom mori.


"Odborníci aktívne diskutujú o informáciách o aktivitách ruskej ponorky „Rostov na Done“ v Stredozemnom mori." Informuje prekvapivo stránka topwar.ru.
Zmizla?

Prenikli už aj správy, že ponorka ruského námorníctva počas tajnej operácie „zmizla“. Tieto vyhlásenia boli dôvodom, prečo „horúce hlavy“ hovorili dokonca „o strate komunikácie s ponorkou“.

Tretia svetová nebude, ruská ponorka Omsk pri Aljaške „iba“ cvičila
Americké námorníctvo „pozorne sledovalo“ ruskú ponorku, ktorá sa zúčastnila cvičenia blízko amerických oficiálnych vôd. Uviedol portál Radiosputnik.ria.ru. Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič

Zmizla, ale úmyselne

Podľa agentúry RIA Novosti s odvolaním sa na informovaný zdroj z prostredia námorníctva je ponorka čiernomorskej flotily ruského námorníctva skutočne v Stredozemnom mori. Zároveň je potrebné poznamenať, že ruskú ponorku „Rostov na Done“ „nebola schopná protiponorková služba NATO už najmenej týždeň detekovať “.

Uvádza sa, že ruské vojenské velenie kontakt s ponorkou má
Zmizla "pred očami" Izraelčanov

Prvú zmenka o tom, že „ruská ponorka zmizla z obrazoviek“, prinieslo izraelské vydanie News Israel. Podľa titulu „táto skutočnosť vyvolala znepokojenie vo velení USA, ktoré je zodpovedné za činnosť námorných síl USA v Stredozemnom mori. „Existuje obava, že ruská ponorka môže zhromažďovať utajované informácie“. Píše News Israel.
Efektivita utajenia prekvapila aj Rusov

Ruská federácia medzitým pripustila, že úroveň utajenia B-237 „Rostov na Done“ je veľmi vysoká. Vzhľadom na protiponorkové schopnosti NATO v Stredozemnom mori „dokonca prekračuje očakávania“.

Najrýchlejšia ruská ponorka sa vracia
Vo chvíli, keď sa Lyra, najrýchlejšia ruská útočná ponorka na svete s najhlbším ponorom a s titanovým trupom, objavila, spôsobila v Pentagone paniku . Vo vode zrýchľovala ako cestný automobil na asfalte. Technické parametre najmodernejších... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Ivan Brožík