Oficiálne liekové agentúry riadia farmafirmy, hovorí MUDr. Marec
20 | 03 | 2021 I Gabriel Matta

Lieková agentúra EMA už raz schválila liek, po ktorom reumatici masovo umierali. Lenže to je tak, keď oficiálne liekové agentúry riadia farma-firmy, píše na sociálnej sieti pediater a primár detského oddelenia Kysuckej nemocnice v Čadci MUDr. Jozef Marec.



Rovnaké vakcíny, rozdielny prístup

MUDr. Marec v komentári na sociálnej sieti poukazuje na rozdielny prístup Európskej liekovej agentúry (EMA) k registrácii jednotlivých vakcín proti ochoreniu Covid-19. Kým s registráciou ruskej vakcín Sputnika V sa podľa lekára ponáhľať isto aspoň pol roka nebude, vakcínu spoločnosti Johnson and Johnson schválili v pomerne rekordnom čase.

„A viete čo je sranda? Že tieto dve vakcíny majú fakticky navlas rovnaké zloženie. A to, že je vakcína Johnson a Johnson len jednorazová, asi súvisí s vyššou náložou vakcinačného materiálu. Čiže nie je podstatné, či máte vytvorené protilátky a ste epidemiologicky nezávadný. Ale je podstatné, ako ste epidemiologicky politicky správne orientovaný. Tak nech Sputnik kysne v skladoch, ľudia nech dochnú ako psy, hlavne že budeme v zástupe. Zrejme. Lebo kto sa plazí, ten sa aspoň nepotkne,“ píše v súvislosti s tzv. „zelenými covid pasmi“ na cestovanie Marec. Podľa jeho slov EÚ takto potláča základné heslo seba samej – voľný pohyb tovaru a osôb.

Popredný virológ varuje pred hromadnými úmrtiami kvôli očkovaniu proti koronavírusu
Popredný virológ varuje pred hromadnými úmrtiami kvôli očkovaniu proti koronavírusu. Vyzýva WHO, aby okamžite zastavila očkovacie kampane na celom svete. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Boli blažení a potom začali umierať

V príspevku sa ďalej zameriava priamo na agentúru EMA. Podľa lekára sú Európska lieková agentúra spolu s americkou FDA skorumpované a spolitizované organizácie. Miešajú karty s najväčšími hráčmi na farma trhu ( Big Farma).

„Zatiaľ najväčší škandál mala asi EMA v súvislosti s liekom Vioxx – výrobca nemecká firma Merck SaD začiatkom tisícročia. Tento liek, tzv. inhibítor COX2 bol variantom tzv. nesteroidných protizápalových antireumatík NSAID, ako boli napr. acylpyrín, ibalgin, ktoré však mali a majú nežiadúce účinky hlavne na sliznicu žalúdka. Ich modifikácia – lieky COX2 tieto NÚ mať nemali. EMA schválila tento liek na použitie a bol veľmi úspešný. V anglosaskej literatúre dostal názov dokonca painkiller. Reumatici boli blažení. Ale potom začali masovo umierať! Na infarkty a porážky,“ približuje lekár.
Na scéne je znova IG Farben

Tvrdí, že EMA schválila tento liek len po formálnom posúdení, a to napriek tomu, že s veľmi podobným liekom z tejto skupiny mala svetový škandál ďalšia spoločnosť USA Eli Lilly asi 15 rokov predtým.

„Liek musela stiahnuť z trhu a vyplatila miliardy dolárov na odškodnom. Lenže to je tak, keď rádoby oficiálne liekové agentúry riadia farma-firmy. Niektoré z nich sú priamymi dcérami nechvalne známeho chemického gigantu IG Farben. Poznáte to nie? Cyclon,“ dodáva na záver s tým, že takéto agentúry rozhodujú vlastne o živote ľudí.

Dáta bez pátosu: Keby sme nemali úctu, tak povieme: Berte metly a vyžeňte tú háveď (z vlády)!
Analytici zo zoskupenia Dáta bez pátosu, ktorí pravidelne prinášajú neskreslené dáta o pandemickej situácii na Slovensku. Dnes sa tak trochu zamysleli nad fungovaním našej krajiny. A nemôžeme sa im čudovať. Každý si sem-tam potrebuje... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Diana Zaťková