Útok na slobodu! "Novinári, ktorí upozorňujú na riziká vakcíny, sú zastrašovaní a trestaní," pení Blaha
19 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Na Slovensku dnes bola rituálne zakázaná slobodná diskusia o očkovaní. Novinári, ktorí upozorňujú na možné riziká, spojené s britskou vakcínou AstraZeneca, sú zastrašovaní a trestaní," píše Ľuboš Blaha.


"Za našej vlády sme boli v slobode médií vždy jedni z najlepších, no kvôli vražde Kuciaka z nás robili monštrá, hoci s ňou vláda nemala nič spoločné." Konštatuje na úvod svojho statusu na sociálnej sieti poslanec Blaha.

 

Reprofoto FB (@Ľuboš Blaha)


 
Na muške RTVS

"Na porovnanie: táto vláda otvorene útočí na verejnoprávnu televíziu za slobodnú a vyváženú reportáž dvoch novinárok o smrti 38-ročnej učiteľky po zaočkovaní AstraZenecou. Takýto útok na slobodu novinárov ešte Slovensko nezažilo."

"Pani Tódová, Vy ste tá najväčšia hanba slovenskej žurnalistiky," odkazuje redaktorke Blaha
Generálny prokurátor Maroš Žilinka bol pred dvomi dňami na vypočutí pred parlamentným výborom Národnej rady, po ktorom doslova ušiel pred médiami. Viac sa tejto téme venoval Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti, kde ale svoju pozornosť zameral... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Všetko naruby

"V čase, kedy 13 členských štátov EÚ, vrátane Nemecka, Francúzska, Talianska, Španielska či Švédska, pozastavilo vakcináciu AstraZenecou kvôli podozreniam, že môže zabíjať, u nás trestáme novinárov za to, že si dovolili upozorniť na prípad smrti mamičky. OĽaNO v parlamente spustilo zbesilý útok na dve novinárky a verejnoprávna televízia ich pod tlakom potrestala. Siahla im na plat a ak ešte náhodu niekedy nájdu odvahu uverejniť niečo vyváženejšie na očkovanie, tak ich rovno vyhodia. Takto funguje sloboda médií na Slovensku."
Iba kladná propaganda

"O očkovaní môže byť uverejnená len vysmiata tvárička madam Čaputovej, ihla v pleci a mimoriadne výživný odkaz, že vakcína je sloboda, vakcína je úsmev. Diskusia o očkovaní je na Slovensku asi tak slobodná ako diskusia o Alahovi v Saudskej Arábii."
Keď neexistuje, tak neexistuje

"Slovenský ŠÚKL, ktorého nestrannosť spochybňuje sama vláda, prišiel so správou, že medzi očkovaním a smrťou učiteľky neexistuje súvislosť. Zhodou okolností, v tom istom čase nezávislí nórski výskumníci z Univerzitnej nemocnice v Oslo dospeli k vedeckému záveru, že AstraZeneca vedie k silným imunitným reakciám, ktoré môžu zapríčiňovať krvné zrazeniny." Pripomína Ľuboš Blaha.
U nás je diskusia zakázaná

"Ale tu sa ďalej všetci tvárime, že o vakcíne AstraZeneca je zakázané diskutovať. 13 členských štátov si váži životy svojich občanov natoľko, že preventívne zastavia očkovanie AstraZenecou - no u nás Matovičovci kašľú na ľudí, však čo tam po tom, že niekto zomrie, pri tých 9 tisícoch si to ani nikto nevšimne. Asi tak. A ešte aj lynčujú novinárov, že upozorňujú na podozrivé prípady. Vraj je neprípustné, aby novinárka poznala obeť - vraj je to konflikt záujmov. A nebol potom konflikt záujmov aj celý prípad Kuciak?" Naráža na inú kategóriu novinárov Blaha.

Blaha: Po tejto vláde zostávajú zničené rodiny bez živobytia, ľudia chradnú a umierajú
Hádky v koalícii a pomalý rozpad vlády doslova tešia opozíciu. Radosť z toho má aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha, ktorý sa tým netají v statuse na sociálnej sieti. V statuse však niektorým odchádzajúcim ministrom aj poriadne... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Odkiaľ vietor, tam plášť...

"Pre celú redakciu Aktualít bol Ján Kuciak ich kamarát - takže o tom nesmú písať? To isté RTVS - natočili o tom tonu hejtu proti Smeru na čele vtedy ešte s aktivistkou, pardon, novinárkou Hanzelovou. A to nevadí, že tam bol konflikt záujmov, lebo Kuciaka všetci poznali ako svojho kolegu? Dozvedáme sa, vraj je problém, že sa v príspevku o učiteľke zobrazil záber na cintorín. Vraj príliš emotívne. Sa zbláznili?! Videli už nejaký príspevok o Covide za posledný rok? Od rána do večera cintoríny, rakvy, kremačné pece a mŕtvoly. To nie je príliš emotívne?"
Noty z "ÚV"

"Pri Covide máme povinnosť ukazovať rakvy a pri rizikách očkovania, kedy zomrie mladá pani učiteľka, máme držať ústa a dávať zábery na otváranie šampanského? Všetci tí, čo lynčujú novinárky za to, že si robia svoju robotu, absolútne nepochopili, ako necitlivé je to voči rodine zosnulej, že takto zľahčujú jej smrť. Je to obyčajné fašistické barbarstvo a robustný útok na slobodu médií."
Zásah do čierneho

" A najvtipnejšie je, že tento útok ide z bratislavskej kaviarne - od Denníka N a jeho satelitov. Áno, mám na mysli rodinu Kernovcov, ktorá poštvala proti novinárkam z RTVS celú kaviareň - len preto, že sa zaujímali o podozrenia späté s očkovaním. Mimochodom, v kauze Vietnamec roky šírili preukázateľné lži, hoaxy a konšpiračné teórie, z čoho ich usvedčil sám generálny prokurátor - to ale nevadí. To si nezaslúži trest. Za to Monike Tódovej netreba siahnuť na odmeny." Pripomína poslanec Blaha v statuse na sociálnej sieti.

Blaha: V Slovenskom Matrixe sa rúca program, už nedokáže umlčať zdravý rozum
Revolúciou na slovenský spôsob je v týchto dňoch hovoriť či písať pravdu. Manipulácia zlyháva v priamom prenose. To odkazuje parafrázovaný obsah najnovšieho statusu Ľuboša Blahu. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021

Trápny kontrast

"Ale novinárky, čo rozprúdili vyváženú diskusiu o očkovaní, tie treba exemplárne potrestať, upáliť, sťať. Takto začína každý fašizmus - vláda zakáže debatu o citlivých témach, len aby farmafirmy mohli ďalej veselo bohatnúť. Perfektné. Namiesto toho, aby novinárky dostali pochvalu za to, že vyvážene a objektívne otvorili vážnu tému v súvislosti s očkovaním, chcú im zapchať ústa."
Prestaňme ničiť slobodu slova

"Poďme sa otvorene rozprávať o očkovaní, berme vážne vedecké závery nórskych výskumníkov, chráňme naše mamy a otcov a prestaňme ničiť slobodu slova!  Zobrali ľuďom slobodu, zobrali im dôstojnosť, zobrali im príjem - a teraz im chcú zobrať aj pravdu. Zastrašovanie novinárov, ktorí nie sú napojení na korporácie a biznis, je absolútne neprípustné. Za toto by mali padať hlavy!"

"Vráťme Slovensku slobodu - tú, po ktorej kedysi volal Jozef Miloslav Hurban, ktorého výročie si dnes pripomíname. "Bije zvon slobody, čujte ho národy!" Už stačilo zastrašovania - sloboda!" Končí tému v statuse na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.

Slovensko je v totálnom rozvrate a Matovič a jeho vláda sú na odstrel, konštatuje Blaha
Poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha sa zamýšľa nad tým, aké mocenské hry sa opäť hrajú na Slovensku. Dôvodom jeho úvah je aj návšteva americkej veľvyslankyne u našej prezidentky práve v čase, keď vrcholí vládna kríza. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik