Slovensko je v totálnom rozvrate a Matovič a jeho vláda sú na odstrel, konštatuje Blaha
15 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha sa zamýšľa nad tým, aké mocenské hry sa opäť hrajú na Slovensku. Dôvodom jeho úvah je aj návšteva americkej veľvyslankyne u našej prezidentky práve v čase, keď vrcholí vládna kríza.


Ľuboš Blaha sa v statuse na sociálnej sieti vyjadruje k viacerým zásadným veciam súvisiacim nielen s návštevou americkej veľvyslankyne Bridget Brink u našej hlavy štátu. Poslanec si myslí, že návštevu musíme vidieť aj v kontexte širších súvislostí, ktoré súčasné Slovensko vôbec nevykresľujú v dobrom svetle.
Prezidentka a americká veľvyslankyňa sa vysmievajú celému Slovensku?

Skutočnosť, že prezidentská kancelária oficiálne potvrdila, že americká veľvyslankyňa bola na rokovaní v Prezidentskom paláci práve v čase, keď tam prezidentka Čaputová riešila vládnu krízu so Sulíkom a Remišovou považuje Blaha za veľkú vec.

„Do bodky sa potvrdilo, čo hovoril Robert Fico. Prezidentka Zuzana Čaputová americkej veľvyslankyni raportuje, ako keby bolo Slovensko banánovou republikou. Škandál ako hrom,“ komentuje Blaha. A vtipne dodáva: „No jasné, išla kuknúť vrátnika, povedať hello, darling alebo sa možno len tak zastavila okolo na wécko - keď to na teba príde a si práve na Mierku, no kam pôjdeš?“ Blaha je presvedčený, že sa vysmievajú do tváre celému Slovensku.

„A to si akože nikto nepamätá, ako sa americká ambasáda angažovala pri slovenskom majdane, keď zabili novinára a jeho snúbenicu? A to si nikto nepamätá, odkiaľ prišlo pani Čaputovej, v tom čase aktivistke Via Iuris, na účet 157 tisíc amerických dolárov? A že Čaputovej mimovládku Via Iuris dojila ambasáda celé roky tisíckami eur?“ pýta sa Blaha.

Podľa neho sa zrejme už zabudlo, že hneď ráno po volebnej noci pred americkou rezidenciou stála dodávka OĽaNO a že americká ambasáda rozdáva ľudskoprávne ocenenia takým „hviezdam“, ako sú Tódová či Remišová.

"Všetci by mali chodiť po kanáloch! Do vlády nepatrí ani jeden!" hovorí Blaha o vládnom štvorlístku
Smerácky poslanec Ľuboš Blaha pri sledovaní nedeľných politických relácií nevie, či sa má smiať alebo plakať. V každom prípade, čo sa týka vlády má jasno. Odísť musí Matovič, Sulík...a aj Remišová s Kollárom. Podľa neho nepomôže nič iné, len... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Kým umierajú ľudia na Slovensku, hádky medzi koaličnými politikmi pokračujú

Blaha tvrdí, že Zuzana Čaputová je človek americkej ambasády. „To nevidí len slepý. To isté platí o polke poslancov SaS a Za ľudí. Nehovoriac o Korčokovi, Naďovi a ďalších. Americká ambasáda sa tu správa ako piaty koaličný partner v Matovičovej vláde. A som si istý, že ťahajú nitkami aj teraz,“ konštatuje smerácky poslanec.

Hovorí, že sa na Slovensku rozhorela reálna vojna vo vnútri vládnej koalície. Ide sa hlava-nehlava, zatvára sa, vyhráža sa, vydiera sa. Keď padne vláda, Čaputová získa neuveriteľné právomoci a spolu s ňou aj panička, ktorá si k nej odskakuje na dámske,“ píše v statuse Ľuboš Blaha, podľa ktorého je vláda je na odstrel.



„Matoviča podľa prieskumu nevie zniesť už 80 percent ľudí. A kým umierajú ľudia na Slovensku, hádky pokračujú. Matovič chce hlavu Sulíka, Sulík hlavu Matoviča, Vasilisa by najradšej dala dole oboch a slovenský národ najradšej všetkých troch. Borisa Kollára už ani netreba, ten pôjde do chládku za Pčolinským len taký fukot. Tam to smeruje a toho sa bojí najviac. Slovensko je v totálnom rozvrate a oťaže moci sa postupne prelievajú do prezidentského paláca,“ konštatuje poslanec.

Poslanec pripomína, že prezidentka Čaputová by mala predstúpiť pred národ a povedať, komu vlastne slúži. „Matovič musí ísť dole. Ale o tom, kto ho nahradí, musí v demokratických voľbách rozhodnúť slovenský národ, nie americká ambasáda,“ uzatvára status Blaha.

Blaha: Rozvrátili štát. Zapríčinili smrť tisícov. Predali spravodlivosť. Predali Slovensko!
Ťahanice okolo odstúpenia či odvolania ministra zdravotníctva Mareka Krajčího z funkcie zrejme ešte neskončili. Situácia sa totiž mení každým dňom. Všimol si to aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha, ktorý to náležite okomentoval v statuse na... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik