"Ivermectin zjavne zaberá aj v Juhoafrickej republike, prečo by nemal u nás?" pýta sa Mesík
19 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bojovník za liek Ivermectin Juraj Mesík vo svojom statuse poukazuje na to, ako sa podarilo v Juhoafrickej republike znížiť úmrtnosť na COVID-19 pri užívaní tohto preparátu. A Slovensko? U nás niektorí „experti“ proti nemu stále bojujú.


Ivermectin je určite liek, ktorý pri včasnom používanie dokáže výrazne zmierniť postup koronavírusu. Prirodzene, keď sa podá včas. Zrejme aj preto ho považujú lekári v nemocniciach za málo účinný, že pacienti tam prichádzajú už v stave, keď im nepomôže. Analytik globálnych rizík a vyštudovaný lekár Juraj Mesík však v statuse na sociálnej sieti dokumentuje, že Ivermectin skutočne zaberá.
V JAR je vysoká miera skorumpovanosti politikov, Matovičova vláda je v tom úspešnejšia

Mesík vo svojom statuse zverejňuje graf, ktorý zachytáva denný počet mŕtvych na milión obyvateľov v štyroch krajinách. „Vo Fínsku a Nórsku je po celú zimu na úrovni cca 1 % umierania na Slovensku, dnes si ale všimnite krivku v Juhoafrickej republike. V priebehu dvoch mesiacov tam denný počet obetí klesol o 85 %. Miera zaočkovania je pritom v JAR len 0,3 %, kým na Slovensku 4,1 % (dve dávky) resp. 8 % (aspoň jedna dávka),“ píše v úvode svojho statusu Mesík a zároveň sa pýta: „Čo sa v Juhoafrickej republike stalo?“



Toto podľa Mesíka nikto s istotou nevie, ale vie sa, že juhoafrická polícia za ostatných cca šesť týždňov zadržala okolo šesť miliónov tabletiek Ivermectinu pašovaného do JAR. „Je triezve predpokladať, že výrazne viac sa ho medzi ľudí v JAR dostalo. JAR má tradične početnú indickú diasporu, ktorá zrejme výrazne prispela k pašovaniu Ivermectinu z Indie. Pri peaku umeirania tam v januári zomieralo denne 575 ľudí - dnes je to menej ako 90. JAR má cez 50 miliónov obyvateľov. Tak ako u nás, aj v JAR je vysoká miera skorumpovanosti politikov a úradníkov a štát robí všetko čo môže, aby ľuďom bránil v prístupe k liečbe Ivermectinom. Matovičova vláda je v tom zjavne úspešnejšia,“ končí svoj status Juraj Mesík.

Mesík: Tým pri moci neprekážajú tisíce mŕtvych, zruinovaná ekonomika ani zadlžený štát
Slovenská vláda je v kríze a dve koaličné strany hovoria, že je potrebná jej rekonštrukcia. Môžu za to aj tisícky mŕtvych na Covid či stovky nakazených v nemocniciach. Čo si o celej situácii myslí analytik globálnych rizík Juraj... Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik