Putin reaguje na Bidenovu urážku: "Ak ma nazýva zabijakom, tak sa len pozerá do zrkadla"
18 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Americký vodca Joe Biden označil ruského prezidenta za vraha a sľúbil, že Moskva „zaplatí cenu“ za zasahovanie do volieb v USA v roku 2020. V prospech jeho oponenta Donalda Trumpa. Ruský vodca Vladimír Putin zaželal Joeovi Bidenovi ako odpoveď všetko dobré, informuje portál RT.




Vo štvrtok Putin vo svojom prejave naznačil, že Biden môže premietať, pričom poznamenal, že hodnotenie iných krajín „je ako pohľad do zrkadla“. "Keď som bol dieťa, keď sme sa medzi sebou hádali na ihrisku, hovorili sme: 'Čokoľvek, čo hovoríte o ostatných, je to, čo ste vy," dodal Putin.

V stredu sa Bidena opýtal moderátor ABC News George Stephanopoulos, či si myslí, že Putin je „vrah“. A odpovedal kladne. Poznamenal tiež, že varoval ruského prezidenta, že Washington bude dôrazne reagovať. Ak získa dôkazy o zasahovaní do prezidentských volieb v roku 2020.

Hrozí vojna! Senilný ded Biden sa zbláznil a urazil ruský národ, tvrdí Blaha
Medzi veľmocami Ruskom a USA sa, zdá sa, rozhorel nový konflikt naznačujúci ďalší diel studenej vojny. Nad jeho príčinou, ale aj možnými dôsledkami pre Slovensko, sa pomerne ostro vyjadril na sociálnej sieti aj známy priaznivec Ruska Ľuboš... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová odmietla objasniť, či je Bidenovo vyhlásenie metaforou.
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v reakcii na to označil Bidenovo vyhlásenie za „veľmi zlé“. Obvinil Biely dom, že to s „nadviazaním vzťahu“ s Moskvou nemyslí vážne.

Začiatkom tohto týždňa sa v spoločnej správe washingtonských špionážnych agentúr tvrdilo, že Moskva počas amerických prezidentských volieb viedla kampaň na „očiernenie“ Bidenovej reputácie. Toto obvinenie Kremeľ poprel.

Posledné Bidenove vyhlásenia predstavujú veľkú eskaláciu v už aj tak sa zhoršujúcich vzťahoch medzi Ruskom a USA. V stredu večer Moskva odvolala svojho veľvyslanca vo Washingtone Anatolija Antonova, aby rokoval o ďalších krokoch Kremľa.

Nemci sa chodia dať zaočkovať Sputnikom V až do Moskvy. V Nemecku sa totiž očkuje slimačím tempom
Zatiaľ čo milióny Nemcov stále čakajú na očkovanie, 43-ročný Nemec Stefan Heilemann odletel do Moskvy a nechal sa zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik V. V Rusku sa očkuje na štátnych aj súkromných klinikách vo veľkých mestách. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová