Zúfalý otec: Zdravotníci moju dcéru v nemocnici zabili, pre mňa to nie sú hrdinovia
18 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Smrť dieťaťa je vždy bolestivá, no bolesť je ešte väčšia vtedy, ak rodič vie, že jeho dieťa zomrelo úplne zbytočne. Napríklad chybou tých, ktorí mu mali pomôcť – zdravotníkov. A presne toto sa stalo aj Katke Kelešiovej († 25) z Trnavy, ktorej zbytočnú smrť spomína jej otec v statuse na sociálnej sieti.


Katka bola krásna mladá žena, ktorá navyše vo voľnom čase pomáhala v nemocnici chorým deťom ako dobrovoľníčka. Ani to jej však nepomohlo, že v nemocnici, kde pomáhala, zdravotníci, ako tvrdí otec, čosi zanedbali a Katka po banálnej operácii slepého čreva zomrela. S jej smrťou sa jej najbližší nedokážu dodnes vysporiadať. Katkin otec sa v statuse zamýšľa aj nad tým, že ľudia síce ďakujú v týchto ťažkých covidových dňoch zdravotníkom za záchranu životov, lenže ten Katkin aj ich pričinením pred takmer dvomi rokmi vyhasol.
Po tom, čo v nemocnici urobili jeho dcére zúfalý otec tvrdí, že za toto by mali pykať

Katka Kelešiová († 25) pomáhala ako dobrovoľníčka v nemocnici pri chorých detičkách. Zdroj: Archív Dagmar Kelešiová


„Dnes stále počúvam len veľkú vďaku lekárom a sestričkám! Dúfam, že je často ďakovať za čo a všetkým, čo nezabudli vykonávať svoje zamestnanie, pre všetkých ľudí, aj ja ďakujem a obdivujem ich! Ale nikto nevie, ako sa v skutočnosti aj starajú o vašich blízkych, keď ostávajú len oni a pacient!“ píše v úvode statusu Katkin otec. Dodáva, že on má len zlú skúsenosť z trnavskej chirurgie, ako sa správali k jeho dcére ihneď po operácií slepého čreva.

„Nepočúvali ju, že ju niečo bolí, zvracala, mala bolesti hneď po operácií a počula len, že je citlivka, fajnovka a nič jej nemôže byť! Večer vyvesený zvonček, aby neotravovala, Ráno na vizite, lekár tiež žiadny záujem a večer pôjde domov! Keď zvracala, dali jej handru, aby si to po sebe utierala! A večer po naliehaní mamy, zdravotnej sestry, nakoniec CT vyšetrenie, JIS, ARO, niekoľko operácií, uvedenie do umelého spánku, klamanie a vnášanie nádeje, pre nás všetkých, čo sme ju milovali a nakoniec mozgová smrť! A nikto nevie prečo!“ opisuje zúfalý otec to, čo sa dialo v trnavskej nemocnici okolo jeho dcéry.

Podľa otca všetci vedeli, že je to riziko, ale nikto ju nemonitoroval! „A odpoveď pre nás! Ona nechcela žiť a v nemocniciach sa aj umiera! To všetko som prežíval presne pred dvoma rokmi! A tak sa nečudujte, že ja teraz v lekároch nevidím hrdinov! Zatiaľ!“ konštatuje smutne Katkin otec.

Dodáva: „Viete, keď vodič nezvládne riadenie a stane sa nehoda, pyká! Keď zamestnanec svojou chybou poruší bezpečnosť pri práci a stane sa úraz, nedajbože smrť, súdia ho a pyká! Ale naši zdravotníci často nezvládnu a zle zoperujú, banálne zákroky, zamenia si nohy, diagnostikujú zápchu, cukrovku s následkom smrti a nič sa nestane!“ pokračuje znechutene otec, ktorý spolu s Katkinou rodinou podali na zdravotníkov trestné oznámenie.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/01/30/ani-styri-roky-po-smrti-sebastianka-%e2%80%a03-nenasli-jeho-najblizsi-pokoj-bola-to-vrazda-tvrdia-neoblomne/
Zúfalý otec: Vám v nemocnici zabijú dieťa a ešte z pozostalých urobia vinníkov!

Katka prehrala svoj život v trnavskej nemocnici podľa jej otca vinou zdravotníkov. Autor Jozef Uhlárik


Smutné je aj otcove konštatovanie, že v Katkinom prípade boli pokusy meniť zdravotnú dokumentáciu, kamarátsky si vytvárali svoje posudky, ba desiatky ľudí si pozeralo jej zdravotnú dokumentáciu.

„A ich hovorcovia tvrdia, že nespravili chybu a liečili podľa všetkých dostupných možnosti! Majú známych na polícií, prokuratúre, súdoch a samozrejme aj financie, na zakrytie svojich chýb! A nakoniec ešte z vás, pozostalých, spravia vinníkov! Vám zabili deti, súrodencov, rodičov blízkych!“ hnevá sa Katkin otec a dodáva: „Je tu ale aj veľa takých a bohužiaľ, aj tí, ktorých si vážim, o chybách kolegov mlčia! A tak sa pre mňa stávajú spolupáchatelia, určite nie sú hrdinovia!“

„A naši milovaní, sa na to pozerajú z neba! Na naše boľavé srdcia a plač, zúfalosť a bezmocnosť! Lebo ak si ten správny človek, môžeš liečiť, ale aj zabíjať! A vieš, že sa ti nemôže nič stať! Dnes prinajhoršom umrieš na Covid! Ale pred dvoma rokmi tu Covid nebol! A moja 25-ročná, zdravá dcéra Katuška umrela po obyčajnej operácií slepého čreva a nie akútneho! Takže pre mňa je personál trnavskej chirurgie, čo sa staral o moju dcéru, len banda neschopných, bezcharakterných ľudí, čo sa kryjú jeden cez druhého! Verím na božie mlyny!“ končí svoj veľmi smutný status otec Katky Kelešiovej, ktorá zomrela v trnavskej nemocnici pred necelými dvomi rokmi.



„Vzhľadom k tomu, že preverenie správnosti poskytovania zdravotnej starostlivosti uvedenej pacientky je predmetom výkonu dohľadu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa k úmrtiu Kataríny Kelešiovej Fakultná nemocnica Trnava v súčasnosti nebude bližšie vyjadrovať,“ uviedla krátko po Katkinej smrti hovorkyňa nemocnice Katarína Tittelová.

„Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Vyšetrovateľ, ktorý má spis pridelený, naďalej vykonáva procesné úkony. Priebežné informácie z vyšetrovania nie je možné poskytnúť,“ reagovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

„Nemocniciam dali pokutu. Za smrť synčeka som ale napokon vinná ja!“ plače zúfalá mama
Smútok vystriedal šok. Mama maličkého Jakubka, ktorý zomrel pred tromi rokmi je zdesená z toho, že v poslednom znaleckom posudku určili za vinníčku jeho smrti práve ju. Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.