"Prečo by nám nemalo byť ľúto za ministrami SaS?" vysvetľuje Eduard Chmelár
17 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Ministri za SaS podávajú demisiu bez jasného plánu a ich predseda to volá „nadhľadom“. Tak si poďme povedať, čím prispeli títo politici k budovaniu štátu." Pozýva k podnetnému čítaniu politológ Eduard Chmelár.


"Zo sústredenia kritiky na premiéra sa môže zdať, akoby sulíkovci boli „hlasom rozumu“. Nič nemôže byť vzdialenejšie od pravdy." Varuje v statuse na sociálnej sieti Ediard Chmelár.

Reprofoto FB (@Eduard Chmelár)

SaS a realita

"SaS nielenže sekundovala Igorovi Matovičovi v jeho najhorších rozhodnutiach pri riešení pandemickej krízy, ale keby sa presadili ich nápady, Slovensko by na tom bolo výrazne horšie." Ide na to tvrdo Chmelár.
Vizitka Sulíka

"Richard Sulík sa v ekonomike správal ako bezcitný neoliberál, v zahraničnej politike konkuroval Salvinimu a v environmentálnej politike sa ukázal ako blázon, ktorý nerozumie tomu, o čom hovorí, keď na dôsledky klimatickej krízy celkom vážne povedal, že tak ako sa ľadovce roztopili, tak aj zmrznú."

Chmelár: "Mafiánska Sme rodina vytvára neprijateľný politický tlak na nezávislé vyšetrovacie orgány"
"To, čo dnes pred budovou NR SR predviedol Boris Kollár a jeho páža Milan Krajniak je taká obludná demagógia a nechutné vytváranie politického tlaku na nezávislé orgány v činnom konaní, že by to malo vojsť do učebníc." Citát Eduard... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Vizitka Gröhlinga

"Jeho minister školstva Branislav Gröhling zostane v pamäti rezortu okrem svojej odpísanej diplomovej práce absurdnými experimentmi. Tie boli v tom lepšom prípade banálne a neriešili podstatu problému. V horšom rozvracali celý systém. Vtipné je, že práve dnes, keď oznámil demisiu, Trnavská univerzita napla svaly a s výkrikom „Gröhlingovi odzvonilo!“ žiada jeho výmenu. Fakt hrdinské, že sa zobudili až teraz a vyrážajú otvorené dvere."
Vizitka Korčoka je dlhšia

"Nuž a napokon Ivan Korčok. O toho mám najmenšie obavy. V jeho DNA je totiž zakódovaná ochota slúžiť. Komukoľvek. On si už svojho pána nájde. Zatiaľ nezabúdajme, že je to človek, ktorý presadil novú bezpečnostnú stratégiu. Znamená vychýlenie z doterajšej proeurópskej orientácie do extrémne proamerickej."

"Výsledkom toho je napríklad lapsus, že šéf slovenskej diplomacie sám a svojvoľne vyhlásil, že Slovenská republika uznáva opozičného predáka Juana Guaidóa za prezidenta Venezuely a tento krok oznámil (!!!) prezidentke republiky a predsedovi vlády."

"Docent Chocholoušek odkazuje, že toto by sa už ústavne riešiť malo," komentuje Chmelár Matovičov návrh
Eduard Chmelár okamžite zareagoval na Matovičov návrh, že by mohol riadiť krajinu len tak trochu. Odporučil ho do ústavu doc. Chocholouška, bláznivého psychiatra z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje! Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Michal Filek

Korčokova alergia na Rusko

"No a napokon zostane v pamäti svojou agresívnou antiruskou politikou." Píše vo svojom hodnotení Eduard Chmelár a pokračuje. Kým pri každej príležitosti moralizoval (Korčok - pozn.red.HD) nad porušovaním ľudských práv v Rusku, ani raz sa nezastal väzňov svedomia vo Veľkej Británii (Julian Assange) či vŠpanielsku (katalánski politici). Čerešničkou na torte je jeho súčasná pravdepodobne posledná cesta vo funkcii ministra zahraničných vecí, počas ktorej navštívil Turecko a vyzdvihol ho ako „nášho spojenca a významného člena NATO“.
Chmelárovo zhrnutie hodnotenia SaS

"Nie, za ministrami SaS nám naozaj nemusí byť ľúto. Navyše je ich „stratégia“ neuveriteľne hlúpa. Igor Matovič je nevyspytateľný egomaniak a najhorší predseda vlády v histórii Slovenskej republiky. Ale v tejto chvíli má všetky karty v rukách a nemá dôvod ustupovať. On svoju pozíciu síce dlhodobo neudrží, o tom už rozhodla jedna ambasáda, ale dnes mu ide o niečo iné. O to, komu zostane v rukách Čierny Peter a zodpovednosť za pád vlády.

"Je to šialenec, ale stále lepší hráč ako Sulík a Remišová dohromady. A momentálne to hrá dobre. Nečudujem sa, že starý skúsený lyšiak Robert Fico sa včera zadúšal od smiechu. O dojem sa totiž v politike nehrá. Hrá sa o výsledok." Končí svoj status na sociálnej sieti politológ Eduard Chmelár.

 

Chmelár o koaličnej kríze: 6 miliárd eur je 6 miliárd dôvodov prečo pokračovať
11 | 03 | 2021 | sefredaktor