Francúzi asi vedia čo robia. AstraZeneca (nielen) u susedov zabíjala, nám bude dobrá
08 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Smrť po očkovaní v Rakúsku. Počas víkendu sa o AstreZenece hovorilo v súvislosti s Rakúskom, kde po podaní vakcíny ochoreli dve zdravotné sestričky, pričom jedna zomrela. Úrady preto pozastavili očkovanie príslušnou šaržou č. ABV 5300, ktorou predtým vakcinovali aj obe ženy.


"Európskou úniou schválená vakcína od britského výrobcu AstraZeneca má za sebou niekoľko náročných týždňov. Najprv dlho stála v skladoch viacerých krajín, pretože ňou nechceli pre nedostatočné testovanie očkovať ľudí nad 65 rokov – a keď konečne Macron aj Merkelová „cúvli“ a vakcína dostala v Nemecku a Francúzsku zelenú aj pre starších, objavili sa nové škandály." Informuje web 1.pluska.sk.


Zatiaľ čo u 49-ročnej zdravotníčky sa objavili vážne poruchy zrážania krvi, jej 35-ročná kolegyňa sa lieči z pľúcnej embólie, informoval podľa nami citovaného zdroja britský denník Daily Mail s odvolaním sa na informácie príslušných zdravotníckej úradov (Bundesamt für Sicherheit im Gesundheitswesen - Federálneho úradu pre bezpečnosť v zdravotníctve).

Rakúsko pozastavuje požívanie vakcíny AstraZeneca, kým nevyšetria úmrtie zaočkovanej sestry
07 | 03 | 2021 | editor01hd


Reprofoto FB (@Igor Matovič)


Premiér Igor Matovič minulý týždeň informoval, že Slovensko dostalo vôbec po prvýkrát 15-tisíc dávok vakcíny – konkrétne AstraZenecy – ako dar. „Francúzsko urobilo pre Slovensko gesto priateľstva a európskej solidarity v ťažkej epidemiologickej situácii,“ napísal Matovič na sociálnych sieťach. Premiér sa Francúzsku za vakcíny poďakoval, označil ich za „veľmi užitočný, sympatický dar“.

 

Šéf federálnej strany FPÖ Norbert Hofer už podľa webu diepresse.com požaduje dočasné zastavenie očkovania vakcínou AstraZeneca. „Pokiaľ nemožno s istotou vylúčiť spojenie, musí sa v Rakúsku s okamžitou platnosťou pozastaviť očkovanie účinnou látkou z AstraZeneca,“ uviedol. Nebezpečenstvo predstavovuje vakcína podľa neho najmä pre osoby  vo veku 65 rokov a viac.

Južná Kórea vyšetruje úmrtie dvoch ľudí. Nastalo hneď po podaní vakcíny AstraZeneca
03 | 03 | 2021 | Diana Zaťková