Focus: Severné Porýnie-Vestfálsko prijíma ťažko chorých Slovákov na COVID
08 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Severné Porýnie-Vestfálsko prijíma ťažko chorých pacientov na COVID-19 zo Slovenska, ktoré je mimoriadne postihnuté pandémiou koronavírusu, píše nemecký portál focus.de.


Na letisko v Dortmunde v sobotu dorazili chartrovým lietadlom prví dvaja ťažko chorí Slováci na COVID-19, ako informovala nemecká krajinská vláda. Umiestnení sú na Klinike v Dortmunde. V najbližších dňoch tu očakávajú ešte ďalších pacientov s koronavírusom zo Slovenska.


Severné Porýnie-Vestfálsko ponúklo Slovensku spolu desať miest na liečenie COVID pacientov


Pandémia koronavírusu zasiahla Slovensko mimoriadne tvrdo. V pomere k počtu obyvateľov má táto krajina, ako ďalej píše nemecký portál, najvyšší počet obetí na COVID-19 na celom svete a stále dramaticky rastie aj počet nových prípadov s týmto ochorením.


Prejav solidarity


„Severné Porýnie-Vestfálsko má kapacitu na prijímanie pacientov,“ – uviedol  minister Severného Porýnia-Vestfálska pre európskej záležitosti Stephan Holthoff-Pförtner a dodal:„Najmä v čase krízy je dôležité preukázať solidaritu.“




Korčok poďakoval 


Ako ďalej dodáva nemecký portálfocus.de, šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok poďakoval Severnému Porýniu-Vestfálsku na Twitteri, kde tiež napísal, že v čase najväčšej núdze sa ukáže, kde sú priatelia.“