Politológ Koziak: Do stredy sa v koalícii môže odohrať kadečo. Kollár bude drahá nevesta
06 | 03 | 2021 I editor01hd
Politológ Tomáš Koziak hovorí, že do stredy sa v koalícii môže odohrať kadečo. Treba si všímať najmä to, že predseda Sme rodina Boris Kollár sa drží v úzadí a vyčkáva na ťahy iných. Kollár bude ešte drahá nevesta, myslí si Koziak.

Predsedníctvo Sme rodina bude v stredu rokovať o situácii v koalícii. Podľa Koziaka ide o vyčkávaciu taktiku, informuje portál HS.

Kollár bude čakať, ako sa kríza bude vyvíjať a potom zaujme postoj. Tiež bude čakať na ťahy premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), Veroniky Remišovej (Za ľudí) aj Richarda Sulíka (SaS). Politologička Darina Malová zase tvrdí, že v posledných dňoch sa situácia okolo vládnej krízy vyostruje a na politickej scéne chýba element, ktorý by dokázal krízu zmierniť.

„Treba si všimnúť, ako koná Kollár v tejto kríze. Je v úzadí, čaká na ťahy iných,“ povedal Koziak. Koalícia by bez Kollára mohla ťažko fungovať. „Sám povedal, že bude drahá nevesta,“ pripomenul. Strany Za ľudí s SaS podľa neho zaujímajú čoraz radikálnejší postoj. Poslanecký klub hnutia OĽaNO je široký a domnieva sa, že sa v ňom nájdu aj takí, ktorým sa nepáči
Matovič ohlasuje "návrat k víťaznej stratégii"
06 | 03 | 2021 | sefredaktor
štýl politiky. Napríklad poslanec Ján Krošlák na sociálnej sieti odkázal predsedovi vlády, že „je čas pozrieť sa do zrkadla“.