Ruská dedina chce zakázať alkohol. Úmrtnosť na alkoholizmus sa neúmerne zvýšila
04 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Obyvatelia ruskej dediny poznačenej alkoholizmom hlasovali za všeobecný zákaz predaja alkoholu po tom, čo opatrenia na potlačenie intoxikácie zlyhali. V osade sa predtým predával alkohol iba v piatok večer, informuje portál RT.




Obec Khamakar, ktorá sa nachádza na ruskom Ďalekom severe v Irkutskej oblasti, obývajú Evenkovia, skupina pôvodných obyvateľov regiónu. Podľa predsedu miestnej samosprávy Vasilija Jurieva je v obci registrovaných 100 obyvateľov. No trvale tu žije iba 50 ľudí, väčšinou mladých.

Napriek zákazu predaja alkoholu po celý čas, okrem piatkového večera medzi 5. a 8. hodinou, v oblasti nechýba alkohol. Podľa denníka Pravda Severa napriek skutočnosti, že obchody sú obmedzené na predaj nápojov s nízkym obsahom alkoholu, tvrdý alkohol prúdi do dediny nelegálne pomocou vrtuľníka a aj po cestách.

"Khamakar má svoju vlastnú históriu vzťahu k alkoholu a príbeh je plný smútku," uvádza sa v článku.

Moslimovia budú musieť byť zaočkovaní proti Covid-19, ak sa budú chcieť zúčastniť púte do Mekky
Saudská Arábia oznámila, že každý moslim, ktorý sa chce zúčastniť každoročnej púte do Mekky, sa musí zaočkovať proti Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Alkoholizmus je vážnym problémom mnohých pôvodných obyvateľov Ďalekého severu. Niektorí veria, že to môže nakoniec viesť k zániku určitých skupín. Štúdie ukázali, že severné národy nemajú enzýmy, ktoré štiepia alkaloidy, čo vedie k tomu, že sa rýchlo stanú závislými od alkoholu.

„V posledných rokoch sa výskyt alkoholizmu medzi pôvodnými obyvateľmi ruského severu zvýšil o 20 - 25%,“ píše sa v článku. "Úmrtnosť na chronický alkoholizmus sa v tomto období zvýšila 6,5-krát u mužov a 19-krát u žien."

Napriek hlasovaniu dediny sa teraz bude rozhodovať v miestnom obecnom parlamente, ktorý túto iniciatívu oficiálne prijme do zákona.

Šokujúce predpovede Nostradama na rok 2021  
Po koronovom vlaňajšku by malo byť lepšie, píše údajne v jednom zo svojich proroctiev slávny Nostradamus, informuje rakúsky portál oe24.at. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová