Z prípravy vraždy prokurátora Žilinku obvinili záhadného Srba
03 | 03 | 2021 I Diana Zaťková


Vyšetrovanie kauzy prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Petra Šufliarskeho a Daniela Lipšica naberá na obrátkach. Portál Aktuality.sk informoval, že policajný vyšetrovateľ už obvinil srbského občana, na ktorého políciu upozornil brat drogového bosa zo Serede Slavomíra Weissa – Iľja Weiss.


Prokurátor Maroš Žilinka, ale aj jeho deti mali byť prvými plánovanými obeťami skupiny stojacej za vraždou novinára Jána Kuciaka. Vypovedá o tom Zoltán Andruskó, ktorého už Špecializovaný trestný súd v kauze Kuciak odsúdil na 15 rokov väzenia.


Za vykonanie vraždy Žilinku, ktorý dozoroval viacero prípadov Mariana Kočnera, bola ponuka 70-tisíc eur. Objednávku vraždy prokurátora mal Andruskó podľa vlastných slov zadať svojmu známemu z Komárna – Dušanovi Kracinovi. Túto popravu ale na poslednú chvíľu stopol, lebo sa zľakol a spanikáril.

Kracinu zadržali na jeseň minulého roka až potom, ako začal o príprave vraždy Maroša Žilinku vypovedať aj Seredčan Iľja Weiss. Muž známy ako autičkár drogovej mafie totiž polícii opísal, ako ho kontaktoval dlhoročný známy z bývalej Juhoslávie.

Blaha: "Korčokovi sa tak triasol hlas, že som mu mal chuť pichnúť Sputnik na upokojenie"
Ľuboš Blaha pred polnocou napísal glosu včerajšieho dňa. Komentuje napríklad, ako brat Jána Kuciaka naložil Matovičovi, a Matovič opäť Sulíkovi za to, že povalil Račovej vládu. Ale to urobil aj Matovič. Takže, ako píše Blaha, za smrť Kuciaka... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Michal Filek


Vraj dostal zákazku na likvidáciu niekoho dôležitého z prostredia justície, koho smrť spôsobí „veľký humbuk“. A to presne v meste, kde má Žilinka trvalé bydlisko.

Weissovo svedectvo nie je vágne ani vyhýbavé. Jasne opísal obvineného Srba aj jeho parťákov, ich autá či miesta stretnutí. Policajtom porozprával aj o tom, ako v meste, kde má Žilinka trvalý pobyt, hľadali vhodný dočasný úkryt.

Obvinený Kracina, ktorý mal podľa Andruskóa Srbov zohnať, sa snažil Weissovu výpoveď spochybniť.  Podľa neho ide o falošne nájdeného svedka, ktorý v podstate proti nemu nič nevypovedá.

Draxler: Niekde vsuniete slovo Rusko a už sa časť spektra ide zblázniť
02 | 03 | 2021 | sefredaktor